Προσπάθεια κατάρριψης του Ερντογάν στον αέρα από τα F-16 των πραξικοπηματιών

Προσπάθεια κατάρριψης του Ερντογάν στον αέρα από τα F-16 των πραξικοπηματιών

Τον θάνατο με τα μάτια του φαίνεται να είδε ο Ερντογάν κατά την διάρκεια που βρισκόταν στον αέρα το βράδυ που έγινε η απόπειρα πραξικοπήματος καθώς δύο μαχητικά F-16 που ήλεγχαν οι πραξικοπηματίες τον «παρενόχλησαν».

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του πρακτορείου Reuters και μέσα από μαρτυρίες μεταδίδεται ο Τούρκος πρόεδρος επέστρεφε από το σημείο που έκανε διακοπές με προορισμό την Κωνσταντινούπολη και το αεροδρόμιο «Ατατούρκ». To business jet του τούρκου προέδρου, που ανήκει στην τουρκική κυβέρνηση, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Dalaman την Παρασκευή, για τη διαδρομή διάρκειας 1,5 ώρας ταξίδι προς το Μαρμαρίς.

«Τουλάχιστον δύο F-16 παρενόχλησαν το αεροσκάφος του Ερντογάν ενώ ήταν στον αέρα με προορισμό για την Κωνσταντινούπολη. Είχαν απενεργοποιήσει τα ραντάρ του αεροσκάφους, ενώ άλλα δύο F-16 προστάτευαν τον Τούρκο πρόεδρο» είπε στο Reuters πρώην στρατιωτικός αξιωματούχος ο οποίος και συμπλήρωσε «Τώρα, γιατί δεν άνοιξαν πυρ… αυτό είναι ένα μυστήριο».

Ανώτερος αξιωματούχος της Τουρκίας επιβεβαίωσε στο Reuters το συμβάν με τα δύο F-16, ενώ άλλος αξιωματούχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το αεροσκάφος του Ερντογάν βρέθηκε σε μπελάδες ενώ βρισκόταν στον αέρα», επισημαίνοντας ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια.

«Απέφυγε το θάνατο για λίγα μόλις λεπτά» είπε ένας Τούρκος αξιωματούχος.

Το αποτυχημένο πραξικόπημα άφησε πίσω του τουλάχιστον 290 νεκρούς.
Μια επιτυχημένη ανατροπή του Ερντογάν, ο οποίος κυβερνά μια χώρα περίπου 80 εκατομμυρίων ανθρώπων από το 2003, θα μπορούσε να προκαλέσει «σεισμό» στη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε επίσης:

“Σπάραξε” στα κλάματα ο Ερντογάν στην κηδεία του φίλου του (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)Σχόλια