Προσπάθεια Παυλόπουλου να γεφυρώσει το χάσμα, έπεσε στο κενό (video)

Προσπάθεια Παυλόπουλου να γεφυρώσει το χάσμα, έπεσε στο κενό (video)

Μετά από όσα προηγήθηκαν για το θέμα της Συνθήκης της Λωζάνης, ο Προκόπης Παυλόπουλος επιχείρησε να γεφυρώσει το χάσμα, λέγοντας ότι έχουν επιλεγεί λάθος όροι. Ομως ο Ερντογάν, απαντώντας εκ νέου, δεν έδειξε να κάνει πίσω, ρίχοντας το μπαλάκι και πάλι στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Παυλόπουλος: Η συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη (video)

Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε να κάνει παρέμβαση μετά το τέλος της δήλωσης του κ. Ερντογάν για να πει τα εξής: «Σας θυμίζω ότι δεν είμαι εκτελεστικός πρόεδρος όπως εσύ, έχω απάντηση για όσα είπατε, αλλά θα τα πείτε με την κυβέρνηση. Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να στηρίξουμε μία ειλικρινή φιλία. Εχω μία μόνο παρατήρηση για την επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης που αναφέρατε. Οι συνθήκες δεν χρειάζονται αναθεώρηση, οι μέθοδοι ερμηνείας του δικαίου είναι εκείνες που προσαρμόζουν τη Συνθήκη στα εκάστοτε δεδομένα. Αυτό λέγεται ερμηνεία. Ας αποφεύγαμε ορισμένους όρους που δεν ταιριάζουν νομικά, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Συγχωρέστε μου την παρέμβαση».

Το ντιμπέιτ συνεχίστηκε καθώς και ο κ. Ερντογάν θέλησε να έχει τον τελευταίο λόγο: «Εγώ δεν είμαι καθηγητής αλλά ξέρω πολύ καλά το Δίκαιο. Στο Δίκαιο της πολιτικής υπάρχει όρος για επικαιροποίηση των Συνθηκών, αρκεί να υπάρχει συμφωνία των χωρών. Υπάρχουν τέτοια παραδείγματα από τον κόσμο. Εγώ αναφέρθηκα σε αυτά τα θέματα επειδή τα θέσατε εσείς. Αν δεν κάνατε αναφορά εγώ αυτά θα τα συζητούσα με Τσίπρα, όπως και να συμβαίνει τα συζητήσαμε».Σχόλια