Ο Οτσαλάν είναι καλά και έχει προτάσεις για να σταματήσει το αιματοκύλισμα Κούρδων – Τούρκων

Ο Οτσαλάν είναι καλά και έχει προτάσεις για να σταματήσει το αιματοκύλισμα Κούρδων – Τούρκων

Προτάσεις προς το τουρκικό Κράτος έχει έτοιμες ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), με στόχο να τερματιστεί το αιματοκύλισμα.

Ο αδελφός του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, μετέφερε δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες, ο ίδιος δηλώνει έτοιμος να υποβάλλει προτάσεις στην Άγκυρα.

«Έχουμε προτάσεις. Εάν το τουρκικό Κράτος είναι έτοιμο να τις ακούσει, εμείς θα μπορούσαμε να τις συζητήσουμε και να τις συγκεκριμενοποιήσουμε σε διάστημα έξι μηνών» με στόχο να «μπει ένα τέλος στο αιματοκύλισμα» είπε ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, σύμφωνα με τις δηλώσεις που μετέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αδελφός του Μεχμέτ, ο οποίος τον επισκέφθηκε την Κυριακή (11/09).

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι «εάν αυτό το τουρκικό Κράτος ήταν ειλικρινές, το πρόβλημα θα είχε επιλυθεί και τόσοι άνθρωποι δεν θα είχαν πεθάνει. Αυτή η λύση δεν μπορεί να είναι μονομερής», επισήμανε ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, προσθέτοντας ότι «αυτή η ευθύνη αφορά κυρίως το Κράτος».

«Εάν το Κράτος κάνει ένα βήμα, το πρόβλημα θα επιλυθεί», υπογράμμισε ο φυλακισμένος ηγέτης, μέσω του αδελφού του.

Ο Μεχμέτ Οτσαλάν διαβεβαίωσε ότι η υγεία του αδελφού του είναι «καλή», καθησυχάζοντας τους υποστηρικτές του ηγέτη των Κούρδων ανταρτών, οι οποίοι δεν έκρυβαν την ανησυχία τους εδώ και εβδομάδες για την κατάστασή.

Οι τουρκικές αρχές επέτρεψαν στον Μεχμέτ Οτσαλάν να επισκεφθεί τον αδελφό του την Κυριακή, μια απόφαση που συμπίπτει με τη Γιορτή της Θυσίας.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια