Πρόταση για πολιτικό πλαίσιο αρχών από ΚΙΔΗΣΟ σε Δημοκρατική Συμπαράταξη – Ποτάμι

Πρόταση για πολιτικό πλαίσιο αρχών από ΚΙΔΗΣΟ σε Δημοκρατική Συμπαράταξη – Ποτάμι

«Τη βούληση να διερευνηθεί η δυνατότητα προγραμματικής σύγκλισης σε σχέση με την πρωτοβουλία για την αναγέννηση της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης της Κεντροαριστεράς» εξέφρασαν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, και ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνάντηση που είχαν.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Κινήματος, για το σκοπό αυτό θα αποστείλει προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, την πρότασή του, για ένα πολιτικό πλαίσιο αρχών και προγραμματικών θέσεων.

«Η συμφωνία επί του πολιτικού πλαισίου, εφόσον καταστεί δυνατή, θα αποτελέσει και τη δέσμευσή μας έναντι του ελληνικού λαού και θα δώσει τη δυνατότητα να δρομολογηθεί ο διάλογος και για όλα τα επιμέρους διαδικαστικά ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν για την προώθηση του εγχειρήματος», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών σημειώνει ακόμη ότι «ο προοδευτικές δυνάμεις είναι σαφώς οριοθετημένες απέναντι στη συντηρητική παράταξη, και απέναντι στη δεξιά και αριστερή συντήρηση».

«Σήμερα, περισσότερο από πότε, αποτελεί κοινό τόπο η αναγκαιότητα μιας εναλλακτικής πολιτικής που θα αναγνωρίζει και θα αντιμετωπίζει τα βαθύτερα αίτια της κρίσης, που θα οδηγεί στην έξοδο από αυτήν, αλλά και στην οικοδόμηση μιας βιώσιμης ανάπτυξης με βιώσιμες θέσεις εργασίας. Μιας πολιτικής που θα εκφράσει μια ισχυρή, αυτόνομη κεντροαριστερά, ιδεολογικά και πολιτικά οριοθετημένη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ» τονίζεται.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκε αναλυτικά η «επόμενη μέρα» στην Ευρώπη και την Ελλάδα, μετά το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και οι αναγκαίες σχετικές πρωτοβουλίες που η Σοσιαλιστική Διεθνής και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα μπορεί και πρέπει να αναλάβουν.

Πηγή: .naftemporiki.gr

 

Σχόλια