Προθεσμία για τη Δευτέρα πήρε η Σαββαΐδου για να καταθέσει

Προθεσμία για τη Δευτέρα πήρε η Σαββαΐδου για να καταθέσει

Για την ερχόμενη Δευτέρα ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για να καταθέσει ενώπιον των εισαγγελέων Διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση και Αγγελικής Τριανταφύλλου, η γενική γραμματέας Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, που είχε κληθεί να καταθέσει ως ύποπτη για το κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία.

Η κ. Σαββαΐδου ζήτησε προθεσμία για να λάβει γνώση της δικογραφίας.

Η υπόθεση αφορά σε απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Μάλιστα, η απόφαση φέρεται απλώς να «πάγωσε» επ’ αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ’ αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Η υπόθεση είχε δει το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Αύγουστο μέσω ιστοσελίδας και ενέπλεκε την γ.γ. Δημοσίων Εσόδων στον επανέλεγχο του προστίμου.

Η γενική γραμματέας εσόδων, την παραίτηση της οποίας έχει ζητήσει η κυβέρνηση, εκλήθη από τους εισαγγελείς Δραγάτση και Τριανταφύλλου, για να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, μία μέρα μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος για την υπόθεση της παράτασης κατά ένα χρόνο καταβολής του 20% επί των διαφημίσεων για τους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, όπως της έχει ζητηθεί, ενώ άτομα από το περιβάλλον της εκτιμούν ότι πίσω από τις πιέσεις που δέχεται τις τελευταίες ημέρες κρύβεται κυβερνητική μεθόδευση.

Υπενθυμίζεται πως χθες κυβερνητικές πηγές διέρρεαν ότι είναι θέμα αρχής η απομάκρυνση της Σαββαΐδου «καθώς αφορά ζητήματα διαφάνειας. Γι’ αυτό έχει ζητηθεί από την Σαββαΐδου η παραίτησή της»Σχόλια