«Πρόθυμος» δηλώνει ο Μεϊμαράκης να συγκυβερνήσει με το κόμμα του Τσίπρα

«Πρόθυμος» δηλώνει ο Μεϊμαράκης να συγκυβερνήσει με το κόμμα του Τσίπρα

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα επιδιώξει πρώτα συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ εάν κερδίσει τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, επιμένοντας ότι η χώρα δεν πρέπει να χάσει την «τελευταία ευκαιρία» για την έξοδο από την πενταετή κρίση.

Σε συνέντευξή του στο Reuters ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει ότι το κόμμα του θα στραφεί προς τα άλλα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίψει τις προτάσεις του.

«Το πρώτο κόμμα στο οποίο θα στραφώ θα είναι το δεύτερο κόμμα. Εάν το δεύτερο κόμμα δεν θέλει να συνεργασθεί, θα στραφώ προς τα κόμματα που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και με τα οποία μπορεί κανείς τουλάχιστον να συμφωνήσει ως προς ένα σχέδιο για μία βιώσιμη κυβέρνηση, ελπίζω τετραετούς θητείας», λέει.

Η προκήρυξη νέων εκλογών αυτή τη φορά θα βυθίσει τη χώρα σε πολιτική αστάθεια, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. «Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας. Είμαι ώριμος. Είμαι έτοιμος, έχω σχέδιο, έχω μαζί μου τα στελέχη του κόμματος και μία ενωμένη κοινοβουλευτική ομάδα για να βγάλω τη χώρα από την κρίση».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι έδιωξε τους επενδυτές με το κλείσιμο των τραπεζών, την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων και το πάγωμα πολλών ιδιωτικοποιήσεων.

Η Ελλάδα πρέπει να άρει τον αποκλεισμό των μεγάλων σχεδίων για έργα υποδομής που έχουν παγώσει υπό την προηγούμενη κυβέρνηση και να προωθήσει τις επενδύσεις. «Πρώτος μας στόχος θα είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στη χώρα», λέει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο Reuters.

 Σχόλια