Πρωθυπουργός Βελγίου: Πιθανόν να υπάρξουν και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις

Πρωθυπουργός Βελγίου: Πιθανόν να υπάρξουν και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις

Με έκτακτα μέτρα ασφαλείας κατά της τρομοκρατίας θωρακίζεται το Βέλγιο, με τον πρωθυπουργό, Σαρλ Μισέλ, να κηρύσσει «μάχη κατά των εχθρών της ελευθερίας» κατά την ομιλία του ενώπιον του βελγικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου.

«Καθήκον της δημοκρατίας είναι να πολεμήσει τους εχθρούς της ελευθερίας προασπίζοντας το κράτος δικαίου», διεμήνυσε ο Σαρλ Μισέλ, καλώντας στη συνέχεια όλα τα κόμματα σε εθνική ενότητα.

«Ο φανατισμός και ο ρατσισμός είναι δηλητήρια που προσπαθούν να διαιρέσουν και να καταστρέψουν», τόνισε ο Βέλγος πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «η θέση των τζιχαντιστών που επιστρέφουν στο Βέλγιο είναι στη φυλακή».

Ακόμη, ο πρωθυπουργός του Βελγίου στην ομιλία του σημείωσε ότι είναι πιθανό να υπάρξουν κι άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις, οι οποίες όμως δε θα πετύχουν το σκοπό τους. «Κανένας πανικός, κανένας διχασμός, κανένα πνεύμα εκδίκησης δε θα επικρατήσει. Θα ενεργήσουμε με αξιοπρέπεια και αμείλικτη βούληση. Θα προστατέψουμε τις αξίες μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, η κυβέρνηση του Βελγίου αποφάσισε ότι πρέπει να ληφθούν έκτακτα μέτρα ασφαλείας, τα οποία θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό για το 2016 με επιπλέον 400 εκατ. ευρώ.Σχόλια