Πρώτη φορά στη δημοσιότητα βίντεο των τρομοκρατών από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών – ΒΙΝΤΕΟ

Πρώτη φορά στη δημοσιότητα βίντεο των τρομοκρατών από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών – ΒΙΝΤΕΟ

Μόλις έξι ημέρες μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, η βελγική αστυνομία κάνει για ακόμα μια φορά το θαύμα της και δίνει στην δημοσιότητα με απίστευτη καθυστέρηση το βίντεο με τους τρείς τρομοκράτες και κυρίως τον άνδρα με το καπέλο μέσα στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ.

Ο αυτοαποκαλούμενος δημοσιογράφος, δεν έχει εργαστεί σε κανένα βελγικό μέσο ενημέρωσης. Ο ίδιος ανέβαζε διάφορα βίντεο στο διαδίκτυο και ήταν γνωστός στις αρχές ως στρατολόγος ριζοσπαστών. Σε ένα από τα βίντεο βρίσκεται μπροστά από ένα ανοιχτό κέντρο κράτησης, μέσα στην πόλη των Βρυξελλών, και αυτοί που βρίσκονται μέσα είναι μετά από τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου για απέλαση. Εκεί πήγαινε κάθε μέρα ο Φαϊζάλ Σεφού, ο οποίος σε ένα πάρκο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στρατολογούσε για διάφορες ριζοσπαστικές ομάδες, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν υπό την επιτήρηση των αρχών!

Οι αρχές καταζητούν άλλον έναν ύποπτο που κρατούσε ένα σακίδιο και θεάθηκε κοντά στον Χαλίντ Ελ Μπακραουί, ο οποίος ανατινάχθηκε την ίδια ώρα στον σταθμό του Μαλμπέκ. Καταζητούμενος είναι επίσης ένας άλλος Βέλγος, ο Μοχαμέντ Αμπρινί, που πιστεύεται ότι είχε «επιμελητειακό» ρόλο στην οργάνωση.

Σύμφωνα με τη βελγική αστυνομία το βίντεο δίνεται στη δημοσιότητα στο πλαίσιο των ερευνών για την ταυτοποίηση του τρίτου άνδρα, γνωστού και ως «τρομοκράτη με το καπέλο», για την επίθεση στις Βρυξέλλες.Σχόλια