Πρωτοφανές περιστατικό: Τούρκοι απειλούν να συλλάβουν έλληνες ψαράδες μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα

Πρωτοφανές περιστατικό: Τούρκοι απειλούν να συλλάβουν έλληνες ψαράδες μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε  μεταξύ ακταιωρού της τουρκικής ακτοφυλακής και κανονιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού που παρενέβη προκειμένου να αποτραπεί η σύλληψη Έλληνα ψαρά από τις τουρκικές Αρχές.

Μετά το μπαράζ των παραβιάσεων των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου οι Τούρκοι απειλούσαν να συλλάβουν Έλληνες ψαράδες που βρίσκονταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 13.30 το μεσημέρι όταν σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προσέγγισε ελληνικό αλιευτικό που ψάρευε μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα, κοντά στις Οινούσσες.

 

https://www.youtube.com/watch?v=7iEHHgnK5uU

Το τουρκικό σκάφος, κινούμενο εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, ζητούσε από την ελληνική μηχανότρατα να σταματήσει το ψάρεμα με το επιχείρημα ότι βρίσκεται σε τουρκική χωρική θάλασσα και απειλούσε ότι θα τους συλλάβει. Εν συνεχεία παρέμβη το Λιμενικό. Όταν έφτασε ανοιχτά των Οινουσσών η κανονιοφόρος «Κραταιός» κάλεσε το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να απομακρυνθεί.

Το επεισόδιο άργησε να λήξει και μετά από ώρες διαπραγματεύσεων  το πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού πείστηκε να αποχωρήσει από τα ελληνικά χωρικά ύδατα

Όπως σημείωσε σε συνέντευξή του στον «Πολίτη» Χίου ο  ιδιοκτήτης του σκάφους, Ευάγγελος Κουνενής, δεν είναι η πρώτη φορά που οι τουρκικές Αρχές προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις, ζητώντας έμπρακτα τη στήριξη της πολιτείας στην ασφάλεια των πληρωμάτων.

Πηγή βίντεο: Πρώτο θέμαΣχόλια