«Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;» φώναζαν χρυσαυγίτες στη Μάγδα Φύσσα

«Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;» φώναζαν χρυσαυγίτες στη Μάγδα Φύσσα

Πρωτοφανή επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει τη συνεδρίαση για τις 16 Φεβρουαρίου.

Ξεπέρασαν κάθε όριο προκλητικότητας οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο, που φώναζαν «Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;» φώναζαν απευθυνόμενοι στη Μάγδα Φύσσα.

Η ένταση ξεκίνησε νωρίς το πρωί όταν έξω από το εφετείο της Αθήνας είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες μέλη αντεξουσιαστικών οργανώσεων ενόψει της έναρξης εξέτασης μαρτύρων για την υπόθεση της επίθεσης Χρυσαυγιτών στο στέκι Αντίπνοια στα Πετράλωνα τον Ιούνιο του 2008.

Ωστόσο έξω από το Εφετείο είχαν συγκεντρωθεί και αρκετά άτομα από την πλευρά της Χρυσής Αυγής οι οποίοι ήρθαν στο δικαστήριο θέλοντας να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία φέρεται να μην επέτρεψε την είσοδο στο ακροατήριο σε πολλούς από τους συγκεντρωμένους και από τις δύο πλευρές παρά το γεγονός ότι όπως λέγεται υπήρχαν κενές θέσεις μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Τελικά η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου κάλεσε να ανέβει στο βήμα ο πρώτος μάρτυρας για την επίθεση στα Πετράλωνα. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας ζήτησε από το δικαστήριο να επιτρέψει να μπουν στην αίθουσα και άλλοι σύντροφοί του. Τότε ακροατήριο που πρόσκειται στη Χρυσή Αυγή άρχισε να φωνάζει μέσα στην αίθουσα συνθήματα όπως «Αίμα Τιμή Χρυσή Αυγή» και «π@@@ς γιοι αναρχικοί» και να πετάει αντικείμενα. Η άλλη πλευρά ανταπέδωσε τα συνθήματα και απειλήθηκε σύρραξη με τις δυνάμεις της αστυνομίας να έχουν μπει μεταξύ των δυο πλευρών προσπαθώντας να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Με την παρέμβαση της αστυνομίας η ένταση εκτονώθηκε μετά από λίγη ώρα.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 16 Φεβρουαρίου.

Άνδρας των ΜΑΤ είχε κάμερα πάνω στη στολή του

Ταυτόχρονα, σάλο έχει προκαλέσει μια φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει άνδρα των ΜΑΤ με ειδική κάμερα πάνω στη στολή του. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών κάλεσε στη ΓΑΔΑ τον διοικητή των ΜΑΤ για μα δώσει εξηγήσεις για τη φωτογραφία.

Φωτογραφία lefterianews.wordpress.com
 ΕΛ.ΑΣ.: Δεν ήταν κάμερα, αλλά φορητός φορτιστής, η συσκευή που είχε ο αστυνομικός των ΜΑΤ

Δεν ήταν κάμερα η συσκευή που είχε στη στολή του, ο άνδρας των ΜΑΤ, στα δικαστήρια όπου σημειώθηκαν επεισόδια νωρίτερα, μεταξύ χρυσαυγιτών και αντιφασιστών, σύμφωνα με δήλωση ανώτατου αξιωματικού της ΕΛΑΣ.

Αφού του ζητήθηκαν εξηγήσεις από το διευθυντή των ΜΑΤ, ο ένστολος κλήθηκε στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να γίνει έλεγχος της συσκευής. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για φορητή μπαταρία-φορητό φορτιστή (Power Bank), που φορτίζει κινητό τηλέφωνο και ασύρματο ακουστικό (Bluetooth), συνδεδεμένη με το ακουστικό.

Όπως επισήμανε ο ίδιος αξιωματικός, λόγω του προβλήματος στις επικοινωνίες, ίδια συσκευή και bluetooth έχουν και άλλοι αστυνομικοί των ΜΑΤ, εν ώρα υπηρεσίας.

Διαβάστε επίσης:Σχόλια