Πρωτοφανής κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ- Κουμουτσάκου

Πρωτοφανής κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ- Κουμουτσάκου

Άγρια πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε το δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, σύμφωνα με το οποίο ο κατηγορούμενος για εκβιασμούς δημοσιογράφος Τ. Μουσσάς φέρεται να επιζητούσε ρόλο συμβούλου στον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη προέβη σε δηλώσεις σχετικά με το επίμαχο ζήτημα καλώντας τον κ. Κουμουτσάκο να δώσει εξηγήσεις επί του θέματος. Η απάντηση όπως ήταν αναμενόμενο δεν άργησε να έρθει, με τον εκπρόσωπο της γαλάζιας παράταξης να κάνει σαφή αναφορά για υποκλοπές στις συνομιλίες του, καταθέτοντας έτσι αγωγή κατά της κας Γεροβασίλη.

Λίγη ώρα όμως μετά και της απάντησης που δημοσιοποιήθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ, ανήρτησε νέο μήνυμα όπου δηλώνει πως στην αγωγή κατά της κ. Γεροβασίλη, προστίθεται και μήνυση.

Η επίθεση της Γεροβασίλη

Αιχμές μέσω των δηλώσεων της άφησε η  κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, καλώντας την ΝΔ και τον Γιώργο Κουμουτσάκο να δώσουν τις απαιτούμενες εξηγήσεις για το είδος των σχέσεων που διατηρούσε με τους κατηγορούμενους για εκβιασμό και το είδος των υπηρεσιών που αγόραζε από αυτούς, ο ίδιος και το κόμμα του.

γεροβασιλη

Ολόκληρη η δήλωση της κας Γεροβασίλη:

«Έκπληκτη η κοινή γνώμη πληροφορείται από σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» τις ένθερμες σχέσεις ατόμων που εμπλέκονται σε υποθέσεις πολιτικού εκβιασμού με τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ κ. Κουμουτσάκο. Πολύ περισσότερο όταν, όπως έχει αποκαλυφθεί πριν λίγες ημέρες, η ΝΔ πλήρωνε τακτικά στα πρόσωπα αυτά, μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο κ. Κουμουτσάκος, που σε αντίστοιχη περίπτωση θα είχε ήδη ζητήσει παραιτήσεις, οφείλει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το είδος των σχέσεων που διατηρούσε με τους κατηγορούμενους για εκβιασμό και το είδος των υπηρεσιών που αγόραζε από αυτούς, ο ίδιος και το κόμμα του. Η νέα ηγεσία της ΝΔ, είναι έκθετη και οφείλει εξηγήσεις στην κοινή γνώμη για την δυσώδη αυτή υπόθεση», καταλήγει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η αγωγή Κουμουτσάκου

Την κατάθεση αγωγής εναντίον της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη προανήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, με μήνυμά του στο Twitter.

«Καταθέτω αγωγή κατά της κ. Γεροβασίλη», έγραψε ο κ. Κουμουτσάκος, ενώ λίγο νωρίτερα, πάλι μέσω Twitter, είχε σημειώσει: «Όταν σου επιτίθενται ταυτόχρονα οι μηχανισμοί της εξτρεμιστικής δεξιάς και της Συριζαίικης προπαγάνδας, ξέρεις ότι είσαι στο σωστό δρόμο».

To tweet του κ. Κουμουτσάκου

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Στην εποχή της Κυβέρνησης που καταστρέφει τη χώρα, τρέχουσες συνομιλίες μεταξύ εκλεγμένου βουλευτή – Εκπροσώπου Τύπου πολιτικού Κόμματος και δημοσιογράφου, που γίνονται σε ανύποπτο χρόνο και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με υπόθεση που απασχολεί τη Δικαιοσύνη, καταγράφονται από κρατικές υπηρεσίες, δημοσιοποιούνται και μετά παραποιούνται δολίως από την Κυβερνητική Εκπρόσωπο!

Η γκεμπελικής έμπνευσης, χονδροειδής απόπειρα σύνδεσης παντελώς άσχετων πραγμάτων αποδεικνύει ότι, με τρόπο βορβορώδη, στήνουν σκηνικό λασπομαχίας και διχασμού ενόψει της Τρίτης.

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος και εκείνοι που εκπροσωπεί είναι ηθικά και πολιτικά αδίστακτοι.

Αντί να απολογηθούν για τη δημοκρατική εκτροπή, έχουν το θράσος να ζητούν εξηγήσεις.
Ο πανικός της κατάρρευσης τους μεταλλάσει κάθε μέρα σε μηχανισμό κατασυκοφάντησης και σπίλωσης κάθε πολιτικού τους αντίπαλου. Αποδεικνύονται επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία.
Τα νοσηρά σχέδια της παρέας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που κυβερνά τη χώρα δεν θα περάσουν».


Η απάντηση ΣΥΖΙΖΑ

Λίγη ώρα μετά από τις αναρτήσεις του κ. Κουμουτσάκου, ήρθε και η απάντηση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Μαζί με την αγωγή, να καταθέσει και τα τιμολόγια με τα οποία η ΝΔ πλήρωνε τους κατηγορούμενους», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και τονίζεται πως: «Εδώ και ένα περίπου μήνα η ηγεσία της ΝΔ παριστάνει τον «κινέζο» στο μπαράζ των δημοσιευμάτων που αποκαλύπτουν την έμμισθη σχέση του κόμματος με τους κατηγορούμενους για εκβιασμούς  κ.κ. Μουσά και Μαυρίκο».

«Τα τιμολόγια των 18.000 μηνιαίως από το λογιστήριο της ΝΔ, έχουν δημοσιευθεί. Εξηγήσεις δεν δόθηκαν. Συστήνουμε στον κ. Κουμουτσάκο μαζί με την αγωγή που ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει κατά της Κυβερνητικής Εκπροσώπου, η οποία έπραξε το αυτονόητο ζητώντας εξηγήσεις, να προσκομίσει και όλα τα τιμολόγια -τόσο αυτά που έχουν δημοσιευθεί όσο και αυτά που δεν έχουν δημοσιευθεί- και αφορούν τις έμμισθες σχέσεις της ΝΔ με τους κατηγορούμενους για την υπόθεση των εκβιαστών», προστίθεται.

Νέο μήνυμα Κουμουτσάκου: Και αγωγή και μήνυση

Δεν άργησε όμως η απάντηση του εκπροσώπου της ΝΔ στην ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο: «Επιμένουν οι «γκεμπελίσκοι» να με συνδέουν με τιμολόγια. Η αγωγή θα συνοδευθεί και με μήνυση».
Και προσέθεσε : «Και αγωγή και μήνυση λοιπόν. Καλό βράδυ σε όλες και όλους».Σχόλια