Προβάδισμα 7,5 μονάδων για το κόμμα του Ρέντσι σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 7,5 μονάδων για το κόμμα του Ρέντσι σε νέα δημοσκόπηση

Σημαντικό προβάδισμα 7,5 μονάδων δίνει νέα δημοσκόπηση στο κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.
Αναλυτικότερα, σε δημοσκοπική έρευνα του ινστιτούτου Piepoli για λογαριασμό του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ansa το κόμμα του Ρέντσι συγκεντρώνει το 33% της πρόθεσης ψήφου, και ακολουθεί το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, με 25,5%.

Η ξενοφοβική Λέγκα του Βορρά «πείθει» το 15% του στατιστικού δείγματος και η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουκόνι μόνον το 10% των ερωτηθέντων.

Σε ό,τι αφορά σε μια υποτιθέμενη εκλογική αναμέτρηση με την συμμετοχή δύο μόνο πολιτικών δυνάμεων, στην πρώτη περίπτωση το Δημοκρατικό Κόμμα επιλέγεται από το 60% των ερωτηθέντων, και η Φόρτσα Ιτάλια από το 40%. Οι «δημοκρατικοί» θα κέρδιζαν, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, και την εκλογική αναμέτρηση με τη Λέγκα του Βορρά, με ποσοστό 58%-42%.

Σε μια απευθείας εκλογική αναμέτρηση με το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Γκρίλο, το κόμμα του Ρέντσι, σύμφωνα με το ινστιτούτο Piepoli, θα υπερίσχυε, αλλά με μειωμένο ποσοστό, της τάξης του 55%.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου για τα μικρότερα κόμματα, το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία εξασφαλίζει 4%, το δεξιό Αδέλφια της Ιταλίας επίσης 4%, και η Νέα Κεντροδεξιά του υπουργού Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, το 2,5%.Σχόλια