Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις

Στη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει, στην πρόθεση ψήφου, 21,3 % και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 18%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 5,4% και τέταρτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 5,2%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 3,1%, η Ένωση Κεντρώων με 2,6%, οι ΑΝΕΛ με 1,9% το Ποτάμι με 1,6%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,3%, ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4,1% των συμμετεχόντων στην έρευνα.

Προβάδισμα 3,7% της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis, για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά». Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκετρώνει 23,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,9% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ με 4,6%, το ΠΑΣΟΚ (Δημοκρατική Συμπαράταξη) με 4,1%, η Ένωση Κεντρώων με 2,7%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,3%, το Ποτάμι με 2,2% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,1%.

Στην παράσταση νίκης, προηγείται η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 42% έναντι 41% του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό», ο Αλ. Τσίπρας προηγείται του Κ. Μητσοτάκη με 22%, έναντι 20% που συγκεντρώνει ο πρόεδρος της ΝΔ. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι το 32% των ερωτηθέντων απάντησε στη συγκεκριμένη ερώτηση «κανένας».

Σχόλια