Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Δυτική Ελλάδα – Ισχυρή νεροποντή και στην Αττική

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Δυτική Ελλάδα – Ισχυρή νεροποντή και στην Αττική

Σημαντικά προβλήματα δημιούργησε η ισχυρή νεροποντή που έπληξε το απόγευμα περιοχές της δυτικής Ελλάδας.

Τα φαινόμενα την τελευταία ώρα έχουν φτάσει και στην Αττική, με ιδιαίτερα ισχυρούς ανέμους και έντονη βροχόπτωση. Μάλιστα, η Πυροσβεστική έχει ήδη δεχτεί επτά κλήσεις στις περιοχές του Χαϊδαρίου, Κορυδαλλού, Κερατσινίου και στο κέντρο της Αθήνας.

Νωρίτερα, προβλήματα σημειώθηκαν στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με το tempo24.gr, πολλοί δρόμοι στην Πάτρα είναι απροσπέλαστοι εξαιτίας της συγκέντρωσης υδάτων, ΙΧ έχουν εγκλωβιστεί στη γέφυρα του Μιντιλογλίου, και την ίδια ώρα έχει σημειωθεί πτώση δένδρου στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου στη διασταύρωση του Λάππα.

Όπως μεταδίδει το ilialive.gr, στον κάμπο της Ηλείας καταγράφονται πτώσεις δένδρων από τους ισχυρούς ανέμους και διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Παράλληλα, τέσσερα καταστήματα πλημμύρισαν στο κέντρο της Βάρδας.

Στον δήμο Πηνειού έχουν καταγραφεί ζημιές από ανεμοθύελλα, ενώ δένδρα έχουν πέσει στην Εθνική Οδών Πατρών – Πύργου στο ύψος Παλαιοχωρίου – Σαβαλίων και διακοπή ρεύματος σημειώθηκε στην περιοχή της Γαστούνης.

Στην Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με το agrinionews.gr, έχουν σημειωθεί πτώσεις δέντρων σε πολλά σημεία του νομού, ακόμη και μέσα στο Αγρίνιο, όπου δέντρα έπεσαν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ προκαλώντας διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ζημιές σημειώθηκαν στον δήμο Θέρμου από μπουρίνι. Στέγες καταστράφηκαν, ενώ χωριά στα ορεινά του δήμου παραμένουν αποκλεισμένα χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο.

Προβλήματα σημειώθηκαν όμως και στη νότια Κέρκυρα, καθώς οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους, ενώ αρκετά σπίτια πλημμύρισαν, από την ξαφνική κακοκαιρία που έπληξε το νησί τις πρώτες μεσημβρινές ώρες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένας οδηγός στα Μωραΐτικα χρειάστηκε τη βοήθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας, για να απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητό του, το οποίο παρασύρθηκε από τα νερά της βροχής. Παράλληλα, άνδρες της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν και έναν ηλικιωμένο από το πλημμυρισμένο σπίτι του.Σχόλια