Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων λόγω ανέμων

Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων λόγω ανέμων

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στα δρομολόγια των πλοίων εξαιτίας ισχυρών νότιων ανέμων, που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές οι οποίοι φτάνουν ακόμη και τα 9 μποφόρ. Να σημειωθεί πως από τον Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες, ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Παράλληλα δεν πραγματοποιούνται, επίσης, τα δρομολόγια των μικρών σκαφών από τον Πειραιά για τη Σαλαμίνα.

Κλειστή παραμένει η γραμμή Αγία Μαρίνα Νέα Στύρα. Επίσης, λόγω των ισχυρών ανέμων, το πλοίο «Mακεδών» που ήταν προγραμματισμένο να φθάσει στο Λαύριο, παραμένει στην Κέα. Στο ίδιο λιμάνι παραμένει από χθες και το “ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ” που εκτελούσε δρομολόγιο από Λαύριο- Κέα – Κύθνο-Σύρο-Τήνο-Σύρο.

Κλειστή είναι, επίσης, η γραμμή Ηγουμενίτσα Λευκίμμη, ενώ στη γραμμή Ηγουμενίτσα Κέρκυρα τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Το λιμενικό σώμα συστήνει στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.
Σχόλια