Προβληματισμός  για τη δράση της ΜΚΟ «One Nation» στη Λέσβο

Προβληματισμός για τη δράση της ΜΚΟ «One Nation» στη Λέσβο

Έντονος προβληματισμός κυριαρχεί στις ελληνικές αρχές σε ότι αφορά την δράση της φιλανθρωπικής οργάνωσης ΜΚΟ «One Nation», έπειτα από βίντεο-ντοκουμέντο στο οποίο συμμετέχουν μέλη της οργάνωσης στο θαλάσσιο στενό μεταξύ Σκάλας Συκαμνιάς και τουρκικών ακτών να υποδέχονται βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες και να τους καθοδηγούν στα αγγλικά πώς και σε ποιο μέρος της ακτής να κατευθυνθούν.

Στη συνέχεια του βίντεο παρουσιάζονται τα εν λόγω πρόσωπα να  απευθύνουν τρεις φορές στα αραβικά τον ισλαμικό χαιρετισμό Αλλαχού Ακμπαρ (ο Θεός είναι ένας) για να λάβουν ισάριθμες φορές την ανάλογη απάντηση.

Το βίντεο είναι προσβάσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.facebook.com/onenationUK/videos/467340250119960/?permPage=1 και σε αυτό φαίνονται πάνω στο σκάφος, εκτός από μέλη της οργάνωσης ONE NATION, και μέλη της φιλανθρωπικής οργάνωσης TEAMHUMANITARIAN, την οποία και κατονομάζουν επιβραβεύοντάς την δημόσια για την καλή συνεργασία.

Ας σημειωθεί ότι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, σε χαμηλό ύψος πάνω από τη σωστική λέμβο με τα μέλη των ΜΚΟ πετά ελικόπτερο της δύναμης της Frontex στο νησί.

Σε άλλα τώρα βίντεο της οργάνωσης στην ίδια σελίδα στο Facebook παρουσιάζονται και πολλά άλλα ενδιαφέροντα από τη λειτουργία της οργάνωσης στη Λέσβο, στο δεκαήμερο που χωρίς την έγκριση του οιουδήποτε επιχειρούσε. Για παράδειγμα εντυπωσιάζουν οι σκηνές διανομής νερού σε πρόσφυγες και μετανάστες που ετοιμάζονται να αναχωρήσουν από το λιμάνι -στους οποίους αρνούνται να δώσουν νερό αν δεν το παραλάβουν με το δεξί τους χέρι, απόδειξη του ότι είναι καλοί μουσουλμάνοι. Στη σελίδα της ONE ΝΑΤΙΟΝ έχουν ανέβει επίσης φωτογραφίες μελών της πάντα με την κιτρινοπράσινη μπλούζα τους, ακόμα και φωτογραφίες τους από την υπαίθρια διαθρησκειακή προσευχή για τα θύματα των ναυαγίων που πραγματοποίησε ο Δήμος Λέσβου στη Μυτιλήνη.

 

 Σχόλια