Προβόπουλος: Τουλάχιστον αφελής όποιος λέει ότι δεν γνώριζε

Προβόπουλος: Τουλάχιστον αφελής όποιος λέει ότι δεν γνώριζε

Διευκρινίσεις για την έκθεση του ΔΝΤ την οποία επικαλέστηκε, σύμφωνα με την οποία, η προοπτική του χρέους της Ελλάδας θα έφτανε πάνω από το 800% του ΑΕΠ το 2060,  έδωσε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή στον Ant1.

«Υπήρχε ένα ποσοστό γύρω στο 80% το οποίο ήταν οι ακάλυπτες υποχρεώσεις που είχε αναλάβει η κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό. Στην ουσία επιεικώς το ‘ταμείο ήταν μείον’» δήλωσε ο Γ.Προβόπουλος, τονίζοντας ότι, «αυτά τα γνώριζε η Ελλάδα, ο κόσμος και διεθνής κοινότητα, καθώς η έκθεση είχε αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΔΝΤ».

«Όποιος λέει ότι δεν γνώριζε είναι τουλάχιστον αφελής» είπε σε έντονο ύφος ο κ. Προβόπουλος και διερωτήθηκε «ποιος δεν ήξερε ότι το μείζον πρόβλημα της Ελλάδας ήταν το Ασφαλιστικό;».

Μάλιστα, επικαλέστηκε και άρθρο του που τότε είχε δημοσιευτεί στους Financial Times, «στο οποίο ανέφερε ότι τα σημεία αδυναμίας του προγράμματος ήταν αυτό: τα φορολογικά μέτρα». Δυστυχώς, όπως είπε, «βλέπουμε ότι, το κλίμα αυτό εξακολουθεί να υπάρχει κι αυτό που είπα είναι ότι, είναι ο ενταφιασμός της οικονομίας», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι, «δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα που συζητούμε, οι παθογένειες είναι πάρα πολλές».Σχόλια