Ψάχνουν και άλλους για το δίκτυο δημοσιογράφων-εκβιαστών!

Ψάχνουν και άλλους για το δίκτυο δημοσιογράφων-εκβιαστών!

Στην αναζήτηση δύο ακόμη προσώπων που κινούνται στον τομέα της δημοσιογραφίας αλλά και της διαφήμισης, βρίσκονται οι Αρχές μετά την σύλληψη του εκδότη, Παναγιώτη Μαυρίκου, του Χρίστου Φράγκου o οποίος είδε… επίθεση της Google στον Αλέξη Τσίπρα (!), και του Τάκη Μουσσά.

axeio_282.jpg

 

Οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται ότι εκβίαζαν δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις καθώς και τράπεζες. Συγκεκριμένα, οι τρεις πλησίαζαν στελέχη δημόσιων οργανισμών και τραπεζών και τους απειλούσαν πως είτε θα τους δώσουν κρατική διαφήμιση είτε μέσω των μέσων ενημέρωσης που είχαν θα τους δυσφημούσαν.

fragkou

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία στελέχους δημόσιας επιχείρησης το οποίο εκβίαζαν για να τους δώσει διαφήμιση λέγοντας πως όχι μόνο θα δυσφημήσουν την ίδια και τη δημόσια επιχείρηση, αλλά άφηναν να αιωρούνται απειλές κατά της οικογένειάς της και του παιδιού της.

Από το αστυνομικό ρεπορτάζ προκύπτει ότι οι έρευνες έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες ενώ στο υλικό που βρίσκεται στην διάθεση των Αρχών υπάρχουν τηλεφωνικές συνομιλίες και επιστολές. Στον μεγάλο φάκελο της υπόθεσης υπάρχει και η καταγγελία γνωστού επιχειρηματία ο οποίος δέχθηκε επίσης εκβιασμό.

Πληροφορίες του ereportaz αναφέρουν ότι στο παρελθόν είχε εκβιαστεί γνωστός κτηνοτρόφος, μια διαφημιστική αλλά και πασίγνωστος επιχειρηματίας. (εδώ)

Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε από τον Μάιο του 2015, όταν σε ένα δημοσίευμα εφημερίδας του συγκεκριμένου εκδότη είχε προκληθεί σάλος και είχε οδηγηθεί σε παραίτηση διευθυντικό στέλεχος μίας ΔΕΚΟ. Οι εκβιασμοί όπως προκύπτει είχαν ξεκινήσει πριν από 9 χρόνια, αλλά μετά την παραίτηση αυτού του στελέχους άρχισαν οι έρευνες.

Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι η κρατική τηλεόραση διαφήμιζε δωρεάν τα έντυπα του κ. Μαυρίκου ο οποίος στο μεσοδιάστημα προφανώς «αηδιασμένος» από την κατάσταση που επικρατούσε στην χώρα πρόλαβε και ίδρυσε κόμμα, την «Δεξιά» η οποία φυσικά δεν κατέβηκε ποτέ στις εκλογές. (εδώ)

mavrikosΣχόλια