Ψεύτικη η ζώνη με τα εκρηκτικά που φορούσε ο άνδρας που επιχείρησε να εισβάλει σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι

Ψεύτικη η ζώνη με τα εκρηκτικά που φορούσε ο άνδρας που επιχείρησε να εισβάλει σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι

Ότι η «ζώνη με εκρηκτικά» που φορούσε ο άνδρας που προσπάθησε νωρίτερα να εισβάλει σε αστυνομικό τμήμα του Παρισιού, και ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία, ήταν ψεύτικη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς εάν η ζώνη ήταν ψεύτικη, ο εκπρόσωπος απάντησε μονολεκτικά «Ναι».

Το περιστατικό συνέβη στη συνοικία Μπαρμπ, στο βόρειο Παρίσι, όταν άνδρας ο οποίος κρατούσε μαχαίρι και φορούσε ψεύτικη, όπως αποδείχτηκε, ζώνη εκρηκτικών, αποπειράθηκε να εισβάλει σε αστυνομικό τμήμα φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ» (Ο Θεός είναι Μεγάλος).

Σημειώνεται ότι οι γαλλικές αρχές είχαν ζητήσει νωρίτερα από τους ανθρώπους που κατοικούν στα πέριξ του αστυνομικού τμήματος κτήρια να μείνουν εντός και να κλείσουν τα παράθυρά τους, ενώ έχει κληθεί μονάδα αντιμετώπισης βομβών, καθώς ο άνδρας φερόταν να φορούσε ζώνη εκρηκτικών, η οποία τελικώς αποδείχτηκε ψεύτικη.

Λίγο πριν την επίθεση, ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων του Ιανουαρίου του 2015 στο Παρίσι, μεταξύ αυτών και στους αστυνομικούς, μιλώντας ενώπιον μελών των γαλλικών σωμάτων ασφαλείας.Σχόλια