Ψεύτης και άφραγκος και επίσημα ο Αρτέμης Σώρρας!

Ψεύτης και άφραγκος και επίσημα ο Αρτέμης Σώρρας!

  • Αναιρέθηκε η αθωωτική απόφαση του Πλημμελειοδικείου για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων
  • Ο Άρειος Πάγος των κρίνει ένοχο για τις «ψεύτικες ελπίδες» των 600 δισ. δολαρίων 
  • Δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει στη δίκη – όποτε αυτή γίνει – την απόφαση του 2013
  • Παραμένει – για να μην ξεχνιόμαστε – καταζητούμενος ο Αρτέμης Σώρρας

Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση του Πλημμελειοδικείου Αθηνών που το 2013 είχε αποφανθεί πως ο Αρτέμης Σώρρας δεν μπορεί να κατηγορηθεί για διασπορά ψευδών ειδήσεων περί κατοχής έξι γραμματίων του αμερικανικού δημοσίου ονομαστικής αξίας το κάθε ένα από αυτό 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων και στην ουσία έκρινε πως ο Σώρρας δεν κατέχει αυτά τα χρήματα…

Τελικά… μπορεί να κατηγορηθεί και κατηγορείται με συνέπεια η παλαιότερη απόφαση να θεωρείται ανυπόστατη. Αυτό συνεπάγεται πως ο Αρτέμης Σώρρας, αν ποτέ βρεθεί και δικαστεί, δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει την παλιότερη αυτή απόφαση, την οποία χρησιμοποιούσαν ως παντιέρα στις τελευταίες του εμφανίσεις πριν εξαφανιστεί από προσώπου γης.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ΄ αριθμ. 2/2017 απόφασή της, δέχθηκε την αίτηση της  αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου   Ευσταθίας Σπυροπούλου,  και έκριναν ότι η επίμαχη απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών έτους 2013 έχει μη ειδική, εμπεριστατωμένη και ελλειπή αιτιολογία, ενώ σε πολλά σημεία έχει εσφαλμένη και ασαφή αιτιολογία.
Η απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, σύμφωνα πάντα με τον Άρειο Πάγο, για το αμύθητο ποσό των 600 δις δολαρίων δεν προσδιορίζει με ποιο αμετάκλητο πληρεξούσιο είναι διαχειριστής του ο Αρτέμης Σώρρας, με συνέπεια να υπάρχει ελλιπείς αιτιολογία για το πώς είναι διαχειριστής του ποσού αυτού. Ακόμη, δεν αναφέρει η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου τα ακριβή στοιχεία των διεθνών γραμματειών που λέει ότι έχει στην κατοχή και που ακριβώς αυτά φυλάσσονται σε Τράπεζα του Καναδά.


Σχόλια