«Πυρά» Γκάμπριελ κατά Τραμπ – «Είναι απειλή για την ειρήνη»

«Πυρά» Γκάμπριελ κατά Τραμπ – «Είναι απειλή για την ειρήνη»

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ χαρακτήρισε τον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, «δεξιό εθνικιστή», οι πολιτικές απόψεις του οποίου συνιστούν απειλή για την ειρήνη και την ευημερία.

Τα σχόλια του Γκάμπριελ, είναι η σαφέστερη μέχρι τώρα ένδειξη πως οι πολιτικοί που βρίσκονται στην εξουσία στην Ευρώπη ανησυχούν όλο και περισσότερο για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

«Είτε είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, η Μαρίν Λεπέν ή ο Γκέερτ Βίλντερς – όλοι αυτοί οι δεξιοί εθνικιστές δεν είναι μόνο απειλή για την ειρήνη και την κοινωνική συνοχή, αλλά και για την οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο Γκάμπριελ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Welt am Sonntag».

Ο Γκάμπριελ ανέφερε πως ο Τραμπ και η Λεπέν της Γαλλίας υπόσχονται στους ψηφοφόρους «επιστροφή σε έναν παραμυθένιο κόσμο» στον οποίο η οικονομική δραστηριότητα διεξάγεται μόνο εντός των εθνικών συνόρων, όμως [είπε ότι] η ιστορία έχει αποδείξει πως οι απομονωμένες οικονομίες δεν έχουν καμία πιθανότητα να αναπτυχθούν.

«Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε πώς θέλουμε να διαμορφώσουμε την παγκοσμιοποίηση με έναν δίκαιο τρόπο», είπε ο Γκάμπριελ.

Πολιτικοί στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης παρακολουθούν πώς ο επιχειρηματίας και πρώην αστέρας των τηλεοπτικών ριάλιτι Τραμπ έχει μετατραπεί από αουτσάιντερ σε επικρατέστερο υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 8 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια