Ρ. Δούρου: Αναπτυξιακός ο προϋπολογισμός του 2016 της Περιφέρειας Αττικής με 863 έργα ύψους 924 εκατ. ευρώ

Ρ. Δούρου: Αναπτυξιακός ο προϋπολογισμός του 2016 της Περιφέρειας Αττικής με 863 έργα ύψους 924 εκατ. ευρώ

Με αναπτυξιακό – κοινωνικό προσανατολισμό, με πρόβλεψη για την προστασία του περιβάλλοντος και με έμφαση σε έργα υποδομής,  συζητείται και αναμένεται να εγκριθεί κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ο προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2016 καθώς και το ετήσιο πρόγραμμα δράσης της Περιφέρειας Αττικής.

«Συγκροτούμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο για την Περιφέρεια Αττικής, με σημαντικού  εύρους πρόγραμμα εκτελεστέων έργων προϋπολογισμού 924 εκατομμυρίων ευρώ» ανέφερε η  περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και χαρακτήρισε το 2016  ως  «έτος υλοποίησης» με όρους διαφάνειας, κοινωνικής λογοδοσίας και αποτελεσματικότητας.

Από την πλευρά του ο εισηγητής του Προϋπολογισμού, αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρήστος Καραμάνος τόνισε ότι  εφόσον το 2015 ήταν το έτος της «καταγραφής και θεμελιώδους συγκρότησης και σύστασης των αυτονόητων που έλειπαν» με τον φετινό προϋπολογισμό «συγκροτούμε με έργα υποδομής την Περιφέρεια Αττικής». Υπογράμμισε ακόμη πως τα κονδύλια θα κατανεμηθούν  για τον εκσυγχρονισμό υποδομών  όπως τα αντιπλημμυρικά και  τα έργα απορροής των όμβριων και αποχέτευσης, καθώς και  για να  εφαρμόσει  η Περιφέρεια ένα νέο σύγχρονο και βιώσιμο σύστημα στη διαχείριση των απορριμμάτων.  Όλα αυτά επιχειρούνται  μέσα από 863 έργα, κόστους  άνω των  900 εκατομμυρίων ευρώ, ανέφερε ο κ. Καραμάνος.

 Σχόλια