Ρ. Δούρου: «Τα άτομα με αναπηρία έχουν δικαίωμα καθολικής συμμετοχής στην πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική πραγματικότητα»

Ρ. Δούρου: «Τα άτομα με αναπηρία έχουν δικαίωμα καθολικής συμμετοχής στην πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική πραγματικότητα»

«Τα άτομα με αναπηρία έχουν δικαίωμα καθολικής συμμετοχής στην πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική πραγματικότητα, ισότιμα, χωρίς διακρίσεις, χωρίς προκαταλήψεις» δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής  Ρένας Δούρου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα πεπραγμένα και τον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας για το ζήτημα των ατόμων με αναπηρία.

Η αναπηρία, πρόσθεσε, δεν μπορεί να αποτελεί εμπόδιο στην πρόσβαση στο κοινωνικό γίγνεσθαι γενικά και στο αγαθό του πολιτισμού ειδικότερα, των ατόμων με τέτοιου είδους προβλήματα. Η κοινωνία μας κρίνεται ακριβώς από το σεβασμό αυτής της κεφαλαιώδους αρχής.

Η Περιφέρεια Αττικής, βεβαίωσε η κ Δούρου, εργάζεται συστηματικά, με ευθύνη και σοβαρότητα, για να διασφαλίσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που διασφαλίζουν την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στη δημόσια σφαίρα. «Το οφείλουμε στους συμπολίτες μας με αναπηρία και στην κοινωνία μας, όχι μόνο μία ημέρα το χρόνο, την Παγκόσμια Ημέρα στις 3 Δεκεμβρίου, αλλά όλες τις μέρες του χρόνου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 Σχόλια