Ραγκούσης για Σταμάτη: Η ζωή της κινδυνεύει μετά την κατάθεση στους Ελβετούς δικαστές

Ραγκούσης για Σταμάτη: Η ζωή της κινδυνεύει μετά την κατάθεση στους Ελβετούς δικαστές

Τέσσερις ώρες διήρκησε η απολογία της Βίκυς Σταμάτη στους Ελβετούς δικαστές, η οποία μεταφέρθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, από το Δρομοκαΐτειο, όπου κρατείται, μετά την καταδίκη της σε πρώτο βαθμό σε 12 χρόνια κάθειρξη για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος από τις μίζες για τα εξοπλιστικά.

Η κ. Σταμάτη, η οποία αναμένει την ερχόμενη Τετάρτη την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για τον αν θα αποφυλακιστεί ή όχι, κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί εδώ και περίπου δυο χρόνια η Ελβετική Δικαιοσύνη για το ξέπλυμα των «μαύρων» εκατομμυρίων, προϊόν δωροδοκίας από τα εξοπλιστικά.

Στο επίκεντρο της δικαστικής έρευνας βρίσκεται η εταιρία NULUFIELD, μέσω της οποίας διακινήθηκαν ύποπτα εμβάσματα μέρος των οποίων κατέληξε τόσο στην πρώτη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μολντενάουερ, αλλά και τη Βίκυ Σταμάτη. Επίσης, πρόσωπο-κλειδί στην έρευνα των Ελβετών αποτελεί και ο Ελληνοελβετός τραπεζίτης Παύλος Μπάιλας, ο οποίος βρίσκεται εδώ και έξι μήνες προφυλακισμένος σε ελβετικές φυλακές.

Στη διάρκεια της κατάθεσής της, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου αναφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε θέματα διαφθοράς στην πολιτική ζωή του τόπου, όπως είχε κάνει και στο παρελθόν καταθέτοντας στην εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Ράικου.

Από την πλευρά του ο συνήγορός της, Φραγκίσκος Ραγκούσης, έκανε λόγο για πολύ σημαντική κατάθεση της εντολέως του και τόνισε ότι μετά την κατάθεση αυτή η ζωή της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου βρίσκεται σε κίνδυνο και πρέπει να προστατευθεί.Σχόλια