Ραντεβού Τσίπρα αγροτών μετά τη Σύνοδο Κορυφής

Ραντεβού Τσίπρα αγροτών μετά τη Σύνοδο Κορυφής

 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών επί της ουσίας προανήγγειλε τη συνάντηση Τσίπρα – αγροτών λέγοντας: «Στην κυβέρνηση έχουν υποβληθεί τρία αιτήματα για διάλογο. Ένα στις 10 Φεβρουαρίου και δύο στις 15 Φεβρουαρίου. Εκτιμούμε ότι το κομμάτι των αγροτών που ανταποκρίνεται στην κυβερνητική πρόσκληση είναι πλέον πλειοψηφικό».

«Η κυβέρνηση μελετά τα αιτήματα των αγροτών και αμέσως, με την επιστροφή του Πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες, θα γίνει συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να τους φέρει στο τραπέζι του διαλόγου με «όπλα» τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών -με αντίστοιχη μείωση των συντάξεων, τη διατήρηση του ΟΓΑ και ορισμένα αγροτικά αιτήματα που περιλαμβάνονται σε εκείνα που έχουν στείλει οι εκπρόσωποι των μπλόκων και τα οποία αυτή τη στιγμή εξετάζονται και για τη δυνατότητα υλοποίησής τους και για το δημοσιονομικό κόστος που θα έχουν.

Αν δεν τα καταφέρει θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις επιπτώσεις του πολυήμερου αποκλεισμού των εθνικών οδών, λιμανιών και τελωνείων, την ώρα μάλιστα που θα πρέπει να νομοθετήσει προκειμένου να κλείσει την αξιολόγηση.

Πηγή: NaftemporikiΣχόλια