Το προφητικό άρθρο του Π. Κουσουλού για τον διαγωνισμό και τους νέους καναλαρχες

Το προφητικό άρθρο του Π. Κουσουλού για τον διαγωνισμό και τους νέους καναλαρχες

 

Του Πέτρου Κουσουλού 

Διαβάζω, περισσότερο για λόγους επαγγελματικής διαστροφής και λιγότερο ενδιαφέροντος, τα του προσκηνίου και του παρασκηνίου γύρω από το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Θα κλειστούν, λέει, οι καναλάρχες (ή τα επιτελεία τους) για 48 ή 72 ώρες έως ότου ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία που θα ολοκληρώσει το πλέον γραφικό γεγονός των τελευταίων 10ετιών στην χώρα μας. Για να μην παρεξηγηθώ.

Είμαι ο τελευταίος που θα υποστηρίξει ότι ο χώρος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης είναι αγγελικά πλασμένος.

Άλλο όμως αυτό και άλλο η εξόφθαλμη προσπάθεια μιας παραπαίουσας κυβέρνησης η οποία έχει ήδη βουτήξει στον βούρκο της «αμαρτίας» και εφαρμόζει το σκληρότερο μνημονιακό πρόγραμμα, να ελέγξει τον χώρο των media χρησιμοποιώντας ως σύνθημα την πάταξη της διαπλοκής.

Την διαπλοκή δεν θέλει και δεν μπορεί να την πατάξει από την στιγμή που συναλλάσσεται μαζί της. Ξεκάθαρα. Προφανώς επικοινωνιακά για τον λαό (που επέστρεψε από τα μπάνια του) είναι προτιμότερο να ασχολείται με το reality των καναλαρχών-ολιγαρχών παρά με τον ΕΝΦΙΑ και τις άλλες αριστερές ομορφιές που θα μας «καλωσορίσουν» στην φθινοπωρινή περίοδο.

 Στην ουσία τώρα. Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί και οι άδειες που θα δοθούν θα είναι τέσσερις. Οι μεγάλοι χαμένοι όμως θα είναι όχι εκείνοι που έμειναν εκτός (Βρυώνης καλή ώρα) αλλά οι νικητές. Οι πλειοδότες! Γιατί;

Επειδή είναι νομικά σίγουρο ότι η διαδικασία-τραγέλαφος θα ακυρωθεί εάν και όταν οι «χαμένοι» του reality προσφύγουν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας. Το ΣτΕ.

Θα μου πείτε: Γιατί μέχρι σήμερα το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έχει δικαιώσει τους καναλάρχες έστω σε μια προσφυγή τους;

Η απάντηση είναι απλή. Επειδή μέχρι στιγμής δεν συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ή βλάβη, από την στιγμή που οι τηλεοπτικοί σταθμοί εκπέμπουν κανονικά.

 Θεωρώ όμως απίθανο να συμβεί το ίδιο σε περίπτωση που κάποια τηλεοπτική επιχείρηση κλείσει επειδή απέτυχε στον διαγωνισμό. Η βλάβη που θα υποστεί θα είναι και άμεση και εξόφθαλμη με αποτέλεσμα να δικαιωθεί σε περίπτωση προσφυγής στο ΣτΕ. Και μάλιστα άμεσα.

 Αλλά ακόμη και σε περίπτωση που οι ανεξάρτητοι δικαστές του ΣτΕ «τρελαθούν» και κρίνουν ως συνταγματική την όλη διαδικασία, υπάρχουν και τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια τα οποία δεν «ζαλίζονται» από πολιτικές… μυρωδιές.

Γι αυτό λοιπόν (αργά ή γρήγορα, αλλά μάλλον γρήγορα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο) το τηλεreality θα κριθεί άκυρο και οι πλειοδότες που θα έχουν σπαταλήσει και χρόνο αλλά και χρήμα θα κυνηγάνε τους “σκηνοθέτες” και τους “παραγωγούς” του.  

Την ίδια στιγμή που κανείς δεν μπορεί να μην ασχοληθεί με τις πολύ σοβαρές καταγγελίες του δημοσιογράφου, Δήμου Βερύκιου, ο οποίος έκανε έκανε λόγο για παρασκηνιακή απόφαση να μείνει ο Alpha εκτός παιχνιδιού στρέφοντας μάλιστα τα βέλη του στον γνωστό ποινικολόγο, Γιάννη Μαντζουράνη. 


Σχόλια