Ρέγκλινγκ: Εντός του 2016 τα πρώτα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Ρέγκλινγκ: Εντός του 2016 τα πρώτα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Ότι εντός του 2016 θα εφαρμοστούν τα πρώτα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αποκάλυψε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Les Echos».

«Εργαζόμαστε πάνω σε βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, τα οποία οπωσδήποτε, θα εφαρμοστούν πριν το τέλος του έτους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Στο ίδιο θέμα, ο κ. Ρέγκλινγκ διαβεβαίωσε ότι οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν από τα νέα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. «Δεν πρόκειται να υπάρξουν πρόσθετες επιβαρύνσεις στους προϋπολογισμούς των χωρών» ανέφερε συγκεκριμένα.

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι θα υπάρξει μία «έμμεση επιβάρυνση», καθώς η επιμήκυνση των ωριμάνσεων, ουσιαστικά, μεταθέτει στο μέλλον, τους κινδύνους μη αποπληρωμής των ομολόγων. «Από αυτή την άποψη, πράγματι, πρόκειται για ένα έμμεσο κόστος» σημείωσε.

Αναφερόμενος στον ιταλικό τραπεζικό τομέα, ο κ. Ρέγκλινγκ έκανε λόγο για ένα «παλιό πρόβλημα, το οποίο δεν προκλήθηκε εξαιτίας του Brexit». «Γνωρίζαμε εξ αρχής το μεγάλο ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ιταλία» επεσήμανε σχετικά.

Τέλος, ερωτηθείς για τις επιπτώσεις του Brexit, ο επικεφαλής του ESM εμφανίστηκε καθησυχαστικός, αποσαφηνίζοντας ότι δε «βλέπει» συγκεκριμένα προβλήματα στην περιφέρεια ή την ευρωπαϊκή ήπειρο, στο σύνολό της. «Οπωσδήποτε θα υπάρξουν κάποιες αρνητικές συνέπειες, οι οποίες όμως, θα είναι σαφώς πιο μικρές από τις συνέπειες στην ίδια τη Βρετανία» εξήγησε, καταλήγοντας.

Με πληροφορίες από naftemporiki.gr

 Σχόλια