Ρεκόρ (διαδικτυακής) σπατάλης στον Δήμο Σάμου

Ρεκόρ (διαδικτυακής) σπατάλης στον Δήμο Σάμου

Ειδικού απεσταλμένου

Ένα μάλλον σπάνιο και ασυνήθιστο ρεκόρ σπατάλης κατέρριψε ο Δήμος Σάμου. Εν μέσω οικονομικής κρίσης πλήρωσε 3.159 ευρώ (!) για την ανακατεύθυνση δυο σάιτ στον νέο επίσημο ιστότοπο του νησιού! Πρόκειται για προκλητικό ποσό το οποίο θεωρείται αδιανόητο να δοθεί για μια τόσο απλή διαδικασία η οποία μάξιμουμ κοστίζει 100 ευρώ, εάν ο ενδιαφερόμενος αποφασίσει να συνεργαστεί με την καλύτερη εταιρεία της αγοράς.

Για γέλια και κλάματα

Υπό άλλες συνθήκες και εάν η οικονομική κρίση δεν επέβαλε χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος από τους τοπικούς άρχοντες, η υπόθεση θα ήταν μια ακόμη περίπτωση διασπάθισης δημοσίων πόρων για αστείους λόγους. Τώρα πρόκειται για μια προκλητική σύμβαση για γέλια και για… κλάματα που χρίζει απάντησης από τον δήμαρχο του νησιού, κ. Μιχαήλ Αγγελόπουλο και τον αντιδήμαρχο κ. Παρασκευά Παπαγεωργίου που υπογράφει την «χρυσή» σύμβαση, αλλά και παρέμβασης των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Αγγελοπουλος
Ο δήμαρχος Σάμου, κ. Αγγελόπουλος

Με την υπ΄αριθ. 1551/20160 απόφαση του Δημάρχου κ. Αγγελόπουλου με ημερομηνία 9 Ιουνίου 2016, αποφασίστηκε η ανάθεση του… μεγαλεπήβολου έργου της ανακατεύθυνσης των διευθύνσεων vathi.gr, vathi.org και samos.gov.gr στον νέο ιστότοπο islandofsamos.gr. Το έργο ανατέθηκε στον κ. Ανδρέα Σκάλκο (e-samos) και κόστισε 3.159 ευρώ!

Δείτε την απόφαση

samos site

Όπως γράψαμε πρόκειται για ένα μάλλον σπάνιο ρεκόρ σπατάλης το οποίο δύσκολα συναντάται στα… διαδικτυακά χρονικά. Και ο πλέον αδαής γνωρίζει ότι η ανακατεύθυνση ιστοσελίδων είναι μια απλούστατη υπόθεση και κοστίζει maximum 100 ευρώ. Υπάρχουν δε δεκάδες καταχωρητές gr (όπως το πολύ γνωστό papaki) που κάνουν ανακατεύθυνση εντελώς δωρεάν ιδίως όταν δεν χρειάζεται αντιστοίχηση των άρθρων όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Ακόμη και εάν ο δήμαρχος κ. Αγγελόπουλος δεν έχει… αντικρίσει ποτέ υπολογιστή στην ζωή του θεωρείται αδιανόητο να μην γνώριζε κάποιος από τα υπόλοιπα στελέχη του Δήμου ότι πρόκειται για προκλητικό αντίτιμο το οποίο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί σε καμία περίπτωση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του αντιδημάρχου κ. Παρασκευά Παπαγεωργίου και του κ. Σκάλκου στην οποία καταγράφεται ότι η ανακατεύθυνση των ιστοσελίδων πρέπει να παραδοθεί σε αποθήκες του Δήμου Σάμου! Είναι προφανές ότι η σύμβαση έχει αντιγραφεί από άλλες συμβάσεις (προφανώς με υλικά) και το μόνο που συμπληρώθηκε είναι το αδικαιολόγητο και προκλητικό αντίτιμο.

Δείτε την σύμβαση

symvasi-samos (1)_001

symvasi-samos (1)_002Σχόλια