Ρεκόρ τηλεθέασης για το τελευταίο επεισόδιο της σεζόν του Game of Thrones – Πόσοι το παρακολούθησαν;

Ρεκόρ τηλεθέασης για το τελευταίο επεισόδιο της σεζόν του Game of Thrones – Πόσοι το παρακολούθησαν;

Κόκκινο χτύπησαν οι μετρητές τηλεθέασης στο τελευταίο επεισόδιο της επιτυχημένης σειράς Game of Thrones με το φινάλε να καθηλώνει το κοινό και τα γυρίσματα της έβδομης σεζόν ήδη να έχουν ξεκινήσει.

Το τελευταίο επεισόδιο του έκτου κύκλου καθήλωσε πολύ κόσμο και κατέρριψε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης. Συγκεκριμένα, 8.900.000 θεατές στήθηκαν μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες τα ξημερώματα της Δευτέρας για να το παρακολουθήσουν! Το συγκεκριμένο ποσό φαντάζει εντυπωσιακό, εάν αναλογιστούμε πως το 2011 είχαν παρακολουθήσει live το φινάλε 3.000.000 τηλεθεατές, ενώ το περσινό φινάλε είχε τον εξίσου εντυπωσιακό αριθμό, των 8.100.000!

Η σειρά του HBO κάνει κυριολεκτικά θραύση και το ρεκόρ αυτό ξεπέρασε κατά 800.000 το επεισόδιο Winds of Winter που προβλήθηκε φέτος. Ο αριθμός αυτός σύμφωνα με το Hollywood Reporter, αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τις επόμενες ημέρες, όταν θα δημοσιευτούν τα στοιχεία από τις υπόλοιπες πλατφόρμες, που το κανάλι προβάλλει τη σειρά. Αξιοσημείωτο είναι πως όταν στα προηγούμενα επεισόδια προσμετρώνταν και τα παραπάνω στοιχεία, ο μέσος όρος έφτανε τα 23.300.000 τηλεθεατές!

Η επόμενη σεζόν λοιπόν, αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ της καλωδιακής τηλεόρασης στις ΗΠΑ, ενώ οφείλουμε να αναλογιστούμε πως σε αυτά τα ποσοστά δεν προσμετρώνται και όσοι κατεβάζουν τα επεισόδια πειρατικά. Το βέβαιο είναι πως δύσκολα θα υπάρξει σειρά, που θα καταφέρει να ξεπεράσει όσα έχει καταφέρει και πρόκειται να επιτύχει το Game of Thrones.

Διαβάστε επίσης:

Ερευνητές: Εθιστικές σειρές όπως το Game of Thrones «σκοτώνουν» το σεξΣχόλια