Ρεντγκρέιβ: Η Ελλάδα δίνει ανεκτίμητο μάθημα ανθρωπιάς στο θέμα των προσφύγων

Ρεντγκρέιβ: Η Ελλάδα δίνει ανεκτίμητο μάθημα ανθρωπιάς στο θέμα των προσφύγων

Ότι η Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο, με τη στάση τους προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, δίνει ανεκτίμητο μάθημα ανθρωπιάς, δήλωσε η ηθοποιός, πολιτικός, αγωνίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, η οποία επισκέφθηκε το Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας στον Ελαιώνα.

Η ίδια επεσήμανε την ανάγκη οι υπόλοιπες κυβερνήσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθότι η Ελλάδα δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνη της το προσφυγικό.

Η διάσημη ηθοποιός μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τους ανθρώπους των νησιών και τους εθελοντές από όλο τον κόσμο που βοηθούν τους συνανθρώπους τους, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη ο καθένας στη χώρα του να πιέσει την κυβέρνησή του για πιο θετική αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

Στο Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας στον Ελαιώνα την κ. Ρεντγκρέιβ συνόδεψαν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, η ηθοποιός Μιμή Ντενίση, και ο θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος Μάρτιν Σέρμαν, οι οποίοι συζήτησαν με τους ανθρώπους που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις, για τις προοπτικές που υπάρχουν, για τους ανθρώπους που δε γίνονται δεκτοί ως πρόσφυγες και εγκλωβίζονται στην Ελλάδα, και άλλα θέματα.

Σημειώνεται ότι αύριο, Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, η κ. Ρεντγκρέιβ και ο κ. Σέρμαν θα παρακολουθήσουν την παράσταση της κ. Ντενίση «Σμύρνη μου, αγαπημένη», που αναφέρεται στους πρόσφυγες που ήρθαν από τη Σμύρνη.Σχόλια