Ρέντσι: Δεν έχουν αυξηθεί οι αφίξεις προσφύγων στην Ιταλία μετά τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας

Ρέντσι: Δεν έχουν αυξηθεί οι αφίξεις προσφύγων στην Ιταλία μετά τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας

«Κάποιοι λένε ότι αφότου υπεγράφη η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, οι αριθμοί των αφίξεων προσφύγων και μεταναστών στην Ιταλία αυξήθηκαν ξαφνικά με εντυπωσιακό τρόπο, αλλά αυτό είναι ψευδές», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, στην καθιερωμένη επιστολή μέσω Διαδικτύου με την οποία απευθύνεται στους Ιταλούς πολίτες.

Μάλιστα, ο κ. Ρέντσι συνέκρινε τα στοιχεία των πρώτων πέντε μηνών του 2015 με εκείνα της ίδιας περιόδου του 2016. «Πέρυσι είχαν φτάσει στην Ιταλία λίγοι περισσότεροι από 47.000 άνθρωποι. Και – ούτε να το είχαμε κάνει επίτηδες – φέτος έφτασαν λίγοι περισσότεροι από 47.000 άνθρωποι. Πρόκειται για τον ίδιο αριθμό», υπογραμμίζει ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

«…Και όχι μόνο. Οι αφίξεις από Τουρκία και Ελλάδα μειώθηκαν κατά τουλάχιστον τρεις φορές, και δεν ξεπερνούν τα 300 άτομα μέσα σε πέντε μήνες και από τις δυο χώρες. Το μεταναστευτικό είναι ένα μεγάλο θέμα, τόσο σήμερα, όσο και για το μέλλον, δεν υπάρχει αμφιβολία. Αλλά αν θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε σοβαρά, πρέπει να αντιμετωπισθεί με τον σωστό τρόπο», συνεχίζει ο Ιταλός πρωθυπουργός, για τον οποίο «η πραγματικότητα πρέπει να τυχαίνει της πρέπουσας αντιμετώπισης, βάσει των πραγματικών χαρακτηριστικών της».Σχόλια