Ρέντσι: Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει

Ρέντσι: Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει

«Ο άνεμος της Ελλάδας, ο άνεμος της Ισπανίας και ο άνεμος της Πολωνίας δε φυσούν προς την ίδια κατεύθυνση. Φυσούν, αντιθέτως, προς αντίθετες κατευθύνσεις, αλλά όλοι αυτοί οι άνεμοι δείχνουν ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει και εγώ ελπίζω η Ιταλία να φέρει, να στηρίξει δυνατά τη φωνή αυτή, υπέρ της αλλαγής της Ευρώπης τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες», δήλωσε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, μιλώντας στην τοπική τηλεόραση της Τοσκάνης Rtv 38.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Κυριακή 23 εκατομμύρια Ιταλοί θα κληθούν στις κάλπες για την ανανέωση επτά περιφερειακών συμβουλίων και πάνω από 700 δήμων της χώρας. Ο Ματέο Ρέντσι έχει δηλώσει βέβαιος ότι το κόμμα του, και για το ότι οι «Δημοκρατικοί», θα καταφέρουν να υπερισχύσουν των κυρίων αντιπάλων τους, δηλαδή του κινήματος Πέντε Αστέρων, της Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι (η οποία συνεχίζει να σημειώνει πτώση), και της Λέγκα του Βορρά.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της Λέγκα του Βορρά Ματέο Σαλβίνι υποστήριξε ότι «η περίπτωση της Ελλάδας αποδεικνύει ότι η υιοθέτηση του ίδιου, ενιαίου νομίσματος για 19 χώρες είναι βλακώδης ιδέα και ότι το ευρώ πρόκειται οπωσδήποτε να καταρρεύσει».Σχόλια