Ρέντσι: Ιταλία και Γερμανία είναι αντίθετες με τα αυστριακά σχέδια για κατασκευή φράχτη

Ρέντσι: Ιταλία και Γερμανία είναι αντίθετες με τα αυστριακά σχέδια για κατασκευή φράχτη

Η Ιταλία και η Γερμανία είναι εντελώς αντίθετες με το σχέδιο της Αυστρίας για την κατασκευή ενός φράχτη στα σύνορα με την Ιταλία, δήλωσε την Πέμπτη ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι μετά από τη συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, όπως μεταδίδει με το Reuters.

Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο κ. Ρέντσι επισήμανε ότι «Εκφράσαμε την πλήρη αντίθεσή μας και κατά κάποιο τρόπο, την έκπληξή μας απέναντι στην απόφαση που έχει ληφθεί από τους Αυστριακούς φίλους μας», κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την κ. Μέρκελ στη Ρώμη.

Υπενθυμίζεται ότι η Αυστρία έχει υποστηρίξει ότι σχεδιάζει να ανεγείρει ένα φράχτη στο Brenner, σημείο το οποίο χρησιμοποιούν οι μετανάστες για να περάσουν προς τη βόρεια Ευρώπη.

Από την πλευρά της η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Βόλφγκανγκ Σομπότκα δήλωσε τον περασμένο μήνα σε επίσκεψή της στη Ρώμη ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο μετανάστες είναι έτοιμοι να διασχίσουν τη Μεσόγειο από τη Λιβύη το τρέχον έτος. Ωστόσο, η Ιταλία κάνει λόγο για μικρότερο αριθμό.

Σχόλια