Ρέντζι: Πιστεύω ότι θα υπάρξει συμφωνία τις ερχόμενες ώρες

Ρέντζι: Πιστεύω ότι θα υπάρξει συμφωνία τις ερχόμενες ώρες

Την ελπίδα ότι θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα εξέφρασε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντζι, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα.

«Πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί μία τεχνική λύση για να λυθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή δεν ανησυχώ για την κατάσταση της Ελλάδας για την οποία με λίγη καλή θέληση μπορεί να υπάρξει συμφωνία, αλλά είμαι ανήσυχος ότι η Ευρώπη μπορεί να παραμείνει θύμα των διαδικασιών της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέντζι.

Ακόμα, ο κ. Ρέντζι τόνισε ότι πέρα από μια τεχνική λύση για την Ελλάδα, πρέπει να βρεθεί και μία πολιτική λύση για την Ευρώπη.

Αναφορικά με την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε: «Το πού θέλουν να παραμείνουν πρέπει να το αποφασίσουν οι κυβερνώντες της Ελλάδας. Πιστεύω ότι υπάρχει ενδιαφέρον για παραμονή στο ευρώ. Για να παραμείνει κανείς στο ευρώ πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένοι όροι. Η απόφαση εξαρτάται από την ελληνική κυβέρνηση».

«Πιστεύω ότι θα κάνουν τα πάντα για να υπάρξει απόφαση. Πιστεύω ότι η συμφωνία θα υπάρξει τις ερχόμενες ώρες. Έχουμε στην καρδιά μας τους Έλληνες πολίτες», επεσήμανε ακόμα ο κ. Ρέντζι.

«Αν η Ευρώπη δεν επιλέξει την ανάπτυξη, το μέλλον, τότε έχει τελειώσει. Η συζήτηση για την Ελλάδα είναι σημαντική, αλλά είναι πιο σημαντική η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης. Είμαι περισσότερο ανήσυχος για την κατάσταση της Ευρώπης. Χρειάζονται επενδύσεις για το μέλλον και την καινοτομία», δήλωσε τέλος ο Ιταλός πρωθυπουργός.Σχόλια