Ρέθυμνο: Προβλήματα λόγω του ανέμου και της αφρικανικής σκόνης

Ρέθυμνο: Προβλήματα λόγω του ανέμου και της αφρικανικής σκόνης

Η αποπνικτική ατμόσφαιρα στην πόλη του Ρεθύμνου έχει δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία των πολιτών, αρκετοί από τους οποίους χρησιμοποιούν μάσκες. Τα καταστήματα έχουν κλειστές πόρτες ενώ η ορατότητα είναι σημαντικά μειωμένη, οπότε χρειάζεται προσοχή από πλευράς των οδηγών.

Προβλήματα έχουν σημειωθεί και στον εθνικό δρόμο ΒΟΑΚ, αφού σε αρκετά σημεία πολλά δένδρα έχουν γείρει ή σπάσει με αποτέλεσμα τόσο από πλευράς της ΕΛΑΣ όσο και της Πυροσβεστικής να γίνονται προσπάθειες απόσυρσής τους από το οδικό δίκτυο αλλά και εντατικοί έλεγχοι για νέες πτώσεις.

Μέσα στην πόλη, έχουν αναφερθεί περιστατικά με πτώσεις αντικειμένων από βεράντες, σπάσιμο τζαμιών αλλά και ορισμένα προβλήματα σε στέγες σπιτιών. Μάλιστα ο δήμος αποφάσισε να κρατήσει κλειστή την είσοδο στον Δημοτικό Κήπο για την αποφυγή ατυχημάτων από πτώσεις κλαδιών ή και τυχόν δέντρων.

Παράλληλα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Αγίας Πελαγίας στα Καστελάκια Ρεθύμνου σε χορτολιβαδική έκταση και αυτή την ώρα επιχειρούν έξι οχήματα με 11 πυροσβέστες για την κατάσβεσή της.Σχόλια