Ρίο 2016: Χρυσό για την Κατερίνα Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ!

Ρίο 2016: Χρυσό για την Κατερίνα Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε τη πρώτη θέση με άλμα στα 4μ και 85 εκατοστά, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Αμερικανίδα Μόρις με επίσης 4μ και 85 και στη τρίτη θέση την Νεοζηλανδή Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ με 4.80μ.

Η  Κατερίνα έγραψε πραγματικά ιστορία καθώς, μας χάρισε το πρώτο μετάλλιο στον στίβο στους Αγώνες του Ρίο, το πρώτο χρυσό στον στίβο σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 2004 και το πρώτο μετάλλιο στο επι κοντώ μετά το χάλκινο του Γιώργου Ρουμπάτη το 1956 στη Μελβούρνη με άλμα στα 4,50 μέτρα.

Είναι το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στο επί κοντώ στην ιστορία της διοργάνωσης και το 7ο χρυσό. Συνολικά η Ελλάδα έχει στο στίβο 30 μετάλλια, 7 χρυσά, 12 ασημένια και 11 χάλκινα.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4.60μ με έγκυρο άλμα, συνέχισε επιτυχημένα στα 4.70μ, ενώ είχε από ένα χαμένο άλμα στα 4.80μ και 4.85 μέτρα. Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα 4.90μ, ύψος που δεν κατάφερε να ξεπεράσει καμία από τις αθλήτριες. Η Σάντι Μόρις πλήρωσε στην ουσία το χαμένο άλμα στα 4.70μ κι έμενε στη 2η θέση.

Η Ελληνίδα επικοντίστρια κατέκτησε το τρίτο της μετάλλιο στη χρονιά, καθώς ήταν τρίτη το χειμώνα στο Παγκόσμιο του Πόρτλαντ και πρώτη τον Ιούλιο στο Ευρωπαϊκό του Αμστερνταμ.

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) κατετάγη 7η με 4.60μ μαζί με την «ασημένια» Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) με το ίδιο ύψος.

Οι δηλώσεις της Ολυμπιονίκη

Η Στεφανίδη μιλώντας στη κάμερα της ΕΡΤ είπε:

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα, δεν είχα καταλάβει τι γίνεται είμαι παρά πολύ χαρούμενη. Ήξερα ότι είναι ένα ύψος που το έχω (4.85) είναι κάτι που το κάνω όλο το χρόνο φέτος».

Σε ερώτηση γιατί δεν έβλεπε τις προσπάθειες των αντιπάλων της είπε:

«Έχω αποφασίσει να μην κοιτάω στα άλματα των αντιπάλων μου».

Στη συνέχεια η χρυσή Ολυμπιονίκης έκανε μια μικρή αναδρομή στην καριέρα της λέγοντας:

«Κάνω επί κοντώ από τα 10 μου με πολλές ατυχίες, πέρασαν πολλά χρόνια να φτάσω σε αυτό το επίπεδο και για αυτό είναι τόσο σημαντικό αυτό το μετάλλιο για μένα».

Η κατάταξη στον τελικό

Κατερίνα Στεφανίδη (ΕΛΛΑΔΑ) 4.85 μέτρα
Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) 4.85
Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ (Νέα Ζηλανδία) 4.80
Αλάνα Μπόιντ (Αυστραλία) 4.80
Χόλι Μπράντσοου (Μ. Βρετανία) 4.70
Νικόλ Μπίχλερ (Ελβετία) 4.70
Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) 4.60
Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) 4.60
Μαρτίνα Στρουτς (Γερμανία) 4.60
Λίσα Ρίζιχ (Γερμανία) 4.50
Τίνα Σουτέι (Σλοβενία) 4.50
Κέλσι Άμπε (Καναδάς) 4.50

Τη χρυσή Ολυμπιονίκη της Ελλάδας πλησίασε ο Τζαμαϊκανός μετά το δικό του θρίαμβο.

 Ο Μπολτ με την ομάδα 4Χ100μ. της Τζαμάικα κατέκτησε το τρίτο του χρυσό στο Ρίο και ένατο στην Ολυμπιακή του καριέρα! Στη συνέχεια πήγε στην Κατερίνα που πανηγύριζε!

View image on Twitter

 

 Σχόλια