Ρίο ντε Τζανέιρο: Ολυμπιακοί Αγώνες 2016 – και το όνειρο του Instagrammer

Ρίο ντε Τζανέιρο: Ολυμπιακοί Αγώνες 2016 – και το όνειρο του Instagrammer

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πίσω από τη γωνία. Οι κραδασμοί της πολιτιστικής διάστασης του Ρίο είναι ισχυροί και το «Allure» παρουσιάζει τα τοπόσημα της πόλης με τη μεγαλύτερη φωτογένεια. Επειδή το Ρίο ντε Τζανέιρο είναι το όνειρο του κάθε φανατικού Instagrammer.

Βόλτα στο Ρίο, λοιπόν:

Το Βουνό-Φρατζόλα (Sugarloaf Mountain, όπως είναι γνωστό στους αγγλόφωνους), πανοραμική θέα στην πόλη. Μετάβαση με το τελεφερίκ, που εγκαινιάστηκε το 1912 και το είδαμε στην ταινία Τζέιμς Μποντ «Moonraker» (1979).

«Ο Χριστός Λυτρωτής», ένα από τα πιο γνωστά τοπόσημα του Ρίο, 125 μέτρα ύψος, πάνω στο βουνό Κουρκουβάντου, ένα από τα Επτά Νέα Θαύματα του Κόσμου.

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Niteroi, έργο του Oskar Niemeyer, σε σχήμα UFO, εξωτερικά. Φιλοξένησε την έκθεση της κολεξιόν 2017 του οίκου Louis Vuitton.

Το art deco (ζαχαροπλαστείο;) Confeitaria Colombo, στο ιστορικό κέντρο του Ρίο. Φέρνει στο νου μνήμες της ευρωπαϊκής Μπελ Επόκ (άνοιξε τις πύλες του το 1894) και σερβίρει υπέροχες εκδοχές καφέ και μεγάλη γκάμα από πάστες. Ζητήστε pastel de nata.

Παραλία Ipanema. Χωρίς λόγια. A must.

Ο Βοτανικός κήπος του Ρίο ντε Τζανέιρο. Αναζητήστε τη Λεωφόρο των Βασιλικών Φοινίκων.

Ίσως η πιο συγκλονιστική vue panoramique της πόλης (από το Mirante Dona Marta, το παρατηρητήριο στο Tijuca Forest).

Η πνευματική πλευρά του Ρίο: Η Igreja Nossa Senhora da Penha, 382 σκαλιά ανάβαση ή τελεφερίκ για όσους θέλουν να μπουν στη βασιλική χωρίς τη διαδικασία της εσωτερικής κάθαρσης.

 

 Σχόλια