Ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ προανήγγειλε ο Λαφαζάνης

Ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ προανήγγειλε ο Λαφαζάνης

Ρύθμιση που θα δίνει γενναία και ουσιαστική λύση σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ προανήγγειλε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νικόλαου Μαυραγάνη ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι το υπουργείο βρίσκεται ήδη σε ουσιαστικό διάλογο με τη ΔΕΗ για το εν λόγω ζήτημα.

«Το ενεργειακό κόστος για εμάς είναι κόκκινη γραμμή και πρέπει να μειωθεί» τόνισε από τη μεριά του ο κ. Μαυραγάνης, χαρακτηρίζοντας μονόδρομο της ΔΕΗ να προχωρήσει στη διευκόλυνση χιλιάδων καταναλωτών που αδυνατούν να πληρώσουν.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός, η ΔΕΗ κάνει ήδη κάποιες ρυθμίσεις, όμως είναι ανεπαρκείς και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το οξύτατο πρόβλημα που υπάρχει για χιλιάδες νοικοκυριά.

«Χρειάζεται να δούμε πιο ριζοσπαστικά μέτρα. Το υπουργείο βρίσκεται σε ουσιαστικό διάλογο με τη διοίκηση της ΔΕΗ και αρχές της εβδομάδας, Δευτέρα, Τρίτη, θα είναι έτοιμη η ρύθμιση. Είμαστε στην τελική φάση της επεξεργασίας και θα προτείνουμε ένα νέο σχέδιο που θα ρυθμίζει με γενναίο, ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο το πρόβλημα αυτό, ώστε να δώσει την ευκαιρία να κάνουν νέα αρχή χιλιάδες νοικοκυριά» υπογράμμισε ο κ. Λαφαζάνης.

«Πιστεύουμε ότι θα είναι μια μεγάλη ανάσα και για τη ΔΕΗ και για τα νοικοκυριά. Θα δώσει παράλληλα ρευστότητα στη ΔΕΗ και θα τη βοηθήσει αυτήν την ώρα που δοκιμάζεται για να εφαρμόσει πιο αποτελεσματικά την πολιτική της και να βελτιώσει την προοπτική της» πρόσθεσε.

«Ευτυχώς η ΔΕΗ συνεχίζει και θα συνεχίσει για πάντα, τουλάχιστο αυτή είναι η διάθεση από πλευρά μας, να είναι δημόσια. Το Δημόσιο είναι ο βασικός μέτοχος και οφείλουμε να στηρίξουμε αυτόν τον μεγάλο γίγαντα που πάνω του στηρίζεται η Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.Σχόλια