Ρόδος: Σε εξέλιξη φωτιά στο Φράγμα της Απολακκιάς – Εκκενώνεται το χωριό

Ρόδος: Σε εξέλιξη φωτιά στο Φράγμα της Απολακκιάς – Εκκενώνεται το χωριό

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση της Πυροσβεστικής Yπηρεσίας , για την κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε κοντά στο Φράγμα της Απολακκιάς της Ρόδου.

Στο σημείο έχουν σπεύσει οχήματα της πυροσβεστικής αλλά και δασοπυροσβέστες.ΦΩΤΟ από rodiaki

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ροδιακής αναμένεται να ζητηθεί συνδρομή εναέριων μέσων, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η φωτιά, καθώς στο σημείο πνέουν άνεμοι μέχρι και 7 μποφόρ.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρίσκεται ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Ευστρατίου, ενώ στο σημείο κατευθύνεται και ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Κόκκινος.

Οι αρμόδιες αρχές έχουν καταστρώσει σχέδιο εκκένωσης της Απολλακιάς και δηλώνουν έτοιμες να το υλοποιήσεις σε περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο. Συν τοις άλλοις έχουν ζητηθεί από όσους κατοίκους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα να απομακρυνθούν από τον οικισμό. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήδη οι ηλικιωμένοι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή.

Αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας στη rodiaki ο αντιδήμαχος Γιώργος Πόκκιας, ότι δηλαδή έχει ξεκινήσει η μερική εκκένωση της Απολακκιάς, κυρίως για λόγους ασφαλείας και οι πολίτες μεταφέρονται στην Κατταβιά. Στην ουσία στο χωριό θα παραμείνουν μόνο οι άνδρες κάτοικοι που βοηθούν εθελοντικά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Πόκκια η φωτιά είναι πιο επικίνδυνη απ’ ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί, ενώ από το πρωί ο ίδιος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη σε προγραμματισμένο ταξίδι και δεσμεύτηκε ότι θα σταλούν περισσότερα εναέρια μέσα για ενίσχυση αυτών που ήδη επιχειρούν στην περιοχή.

Τέλος ο πρώην δήμαρχος Νότιας Ρόδου κ. Μανώλης Σαββής που βρίσκεται επίσης στο σημείο, σε δηλώσεις του στην «Ροδιακή», τόνισε ότι η φωτιά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη απ’ όσα ο ίδιος αντιλαμβάνεται, χωρίς ωστόσο να είναι ειδικός, και θα πρέπει να υπάρξει άμεση και έγκαιρη υποστήριξη στις ήδη υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο, για να μπορέσει να περιοριστεί το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Σχόλια