Ρωμανιάς: «Χωρίς γνώση για την κοινωνική ασφάλιση η διαπραγματευτική ομάδα του Μάξιμου»

53 2

Στην αποκάλυψη ότι ο Τζουζέπε Καρόνε στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα κλιμάκιο των θεσμών παρέδωσε στην ελληνική κυβέρνηση και στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ένα πίνακα για τη μείωση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων που οδηγεί σε μεγάλες αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης προχώρησε σήμερα Τρίτη ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

«Ο πίνακας αυτός υπακούει σε μια μαθηματική λογική. Έχει προκύψει από έναν αλγόριθμο. Στην πράξη δεν βγαίνει βέβαια. Είναι παράλογος. Είναι τρέλα, σκέτη τρέλα. Επί αυτού διαπραγματευόμαστε», δήλωσε ο κ. Ρωμανιάς.

Ο ίδιος για να καταδείξει το πρόβλημα , ανέφερε πως με τις αλλαγές που ζητούν οι θεσμοί μια γυναίκα που έχει σήμερα ανήλικο παιδί και 5.500 ένσημα, αλλά έως τις 30 Ιουνίου 2015 δεν έχει κλείσει τα 55 έτη, ενδεχομένως να μην μπορεί να βγει στη σύνταξη ούτε ακόμη και το 2022, όταν θα είναι 62 ετών.

Ο κ. Ρωμανιάς αμφισβήτησε τις γνώσεις των προσώπων που συνθέτουν την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και ασχολούνται με τα θέματα της κοινωνικής ασφάλισης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν μπορούν να δώσουν ούτε καν τον ορισμό της κοινωνικής ασφάλισης.

«Το διάστημα του εξαμήνου, ειδικά στον τομέα τον δικό μου, το συνταξιοδοτικό, τα πρόσωπα που είχαν εξουσιοδοτηθεί να διαπραγματεύονται για το συνταξιοδοτικό, δεν ήξεραν κοινωνική ασφάλιση. Αν τους ρωτήσεις τώρα τι σημαίνει κοινωνική ασφάλιση, τον ορισμό να σου δώσουν, δεν ξέρουν. Τα ίδια πρόσωπα συνεχίζουν να διαπραγματεύονται και τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.Join the Conversation

2 comments

  1. ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ Απάντηση

    @ereportaz Βρε Ρωμανιά, αφήστε τα κάλπικα κατά μέρος.Χρεοκοπημένο ασφαλιστικό έχουμε κι εσείς λαϊκίζεται με μητέρες ανηλίκων!

  2. ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ Απάντηση

    @EReportaz Εξ’άλλου βρε Ρωμανιά,και η μάνα της Ζωής μέχρι χθές, μητέρα 40χρονου ανηλίκου ήταν!Γεμίσαμε συνταξιούχες γκολμενες