Ρωσία: Αποστολή τριών μεραρχιών στα δυτικά της σύνορα

Ρωσία: Αποστολή τριών μεραρχιών στα δυτικά της σύνορα

Τρεις νέες μεραρχίες στα δυτικά της σύνορα αναμένεται να τοποθετήσει η Ρωσία σε απάντηση της απόφασης του NATO για ενίσχυση της μόνιμης παρουσίας του στην Ανατολική Ευρώπη, όπως δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοΐγκου.

Και ενώ οι δύο μεραρχίες θα τοποθετηθούν στη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια, η οποία καλύπτει τη μεθόριο με τις Βαλτικές χώρες και τη Πολωνία, η τρίτη θα τοποθετηθεί στη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία και τη Γεωργία ελέγχοντας παράλληλα την προσαρτημένη Χερσόνησο της Κριμαίας.

Η κίνηση της Μόσχας έρχεται υπό τη σκιά των σχεδίων των Ηνωμένων Πολιτειών για μόνιμη τοποθέτηση Αμερικανών στρατιωτών στην Ανατολική Ευρώπη, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν επεισόδιο, ως απόροια του ρωσικού επεκτατισμού στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι το Πεντάγωνο ήδη σχεδιάζει να στείλει στην περιοχή περίπου 4.200 αμερικανούς στρατιώτες, οι οποίοι θα κατανέμονται εκ περιτροπής ανάμεσα στα έξι ανατολικοευρωπαϊκά κράτη-μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Εσθονία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.Σχόλια