Ρωσία: Είναι απαραίτητο η Ελλάδα να κλείσει συμφωνία με την Ευρώπη

Ρωσία: Είναι απαραίτητο η Ελλάδα να κλείσει συμφωνία με την Ευρώπη

Ότι η Ελλάδα πρέπει να κλείσει συμφωνία με την Ευρώπη, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Αντόν Σιλουάνοφ, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο Ρώσος πρόεδρος, Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σιλουάνοφ, τόνισε ότι είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για ελληνική χρεοκοπία και πως είναι απαραίτητο η Ελλάδα να προχωρήσει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Σε ό,τι αφορά στην τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Τσίπρα με τον κ. Πούτιν, κυβερνητική πηγή αναφέρει ότι συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην επιχειρηματική και ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Αγία Πετρούπολη στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ, και τη συμμετοχή της Ελλάδας στην επενδυτική τράπεζα των BRICS.

Η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι η συνομιλία των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Από τη ρωσική πλευρά, το Κρεμλίνο σημειώνει σε επίσημη σχετική ανακοίνωσή του ότι τα ενεργειακά θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ των κ.κ. Τσίπρα και Πούτιν. «Συζητήθηκαν τα πρακτικά βήματα για την υλοποίηση των συμφωνιών, που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη εργασίας του Α. Τσίπρα στη Ρωσία, και ειδικότερα η σχεδιαζόμενη κατασκευή υποδομών μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω του εδάφους της Τουρκίας και της Ελλάδας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, στις 18-20 Ιουνίου, όπου ο πρωθυπουργός έχει προσκληθεί ως τιμώμενος ξένος ηγέτης.

Παράλληλα, το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, σημειώνει ότι κατά τη συνομιλία συζητήθηκε το σχέδιο της κατασκευής κόμβου για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας «από όπου οι χώρες της ΕΕ πρέπει με δικές τους δυνάμεις να κατασκευάσουν υποδομές μεταφοράς αερίου για περαιτέρω υποδοχή του φυσικού αερίου στο έδαφός τους».Σχόλια