Ρωσία: Σύλληψη 20 μελών εκτός νόμου ισλαμιστικού κόμματος

Ρωσία: Σύλληψη 20 μελών εκτός νόμου ισλαμιστικού κόμματος

Στην εξάρθρωση δικτύου ισλαμιστών, οι οποίοι πρόσκεινται στο εκτός νόμου κόμμα «Χιζμπ ατ Ταχρίρ», προχώρησε η Ρωσία, συλλαμβάνοντας 20 άτομα.

«Περίπου εκατό πρόσωπα σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες για παράνομες δραστηριότητες προσήχθησαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Μόσχα και οι είκοσι εξ αυτών συνελήφθησαν καθώς είναι μέλη του κόμματος Χιζμπ ατ Ταχρίρ», επεσήμαναν σχετικά οι ρωσικές αρχές.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας που έκανε τις σχετικές δηλώσεις στο Γαλλικό Πρακτορείο δεν προσδιόρισε την εθνικότητα των προσώπων που συνελήφθησαν ή τα εγκλήματα που φέρονται να έχουν διαπράξει.

Σημειώνεται ότι το Χιζμπ ατ Ταχρίρ, που θεωρείται προσκείμενο σε μια εξτρεμιστική τάση των Αδελφών Μουσουλμάνων, είχε ιδρυθεί στις αρχές της δεκαετίας του 1950 και τάσσεται υπέρ της εγκαθίδρυσης ενός μουσουλμανικού κράτους στις περιοχές της Ρωσίας, και στις άλλοτε σοβιετικές δημοκρατίες της κεντρικής Ασίας.

Το κίνημα αυτό, που είχε τεθεί εκτός νόμου στη Ρωσία το 2003, λέει ότι τάσσεται υπέρ της μη βίας, και διαβεβαιώνει πως θέλει να επιτύχει τους στόχους του με ειρηνικά μέσα.Σχόλια