Ρωσία: Ξεκινούν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας – Σταματούν οι εισαγωγές φρούτων & λαχανικών

Ρωσία: Ξεκινούν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας – Σταματούν οι εισαγωγές φρούτων & λαχανικών

Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινούν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας με την απαγόρευση εισαγωγής φρούτων και λαχανικών, προειδοποιώντας παράλληλα ότι το εμπάργκο αυτό θα επεκταθεί, και μεγαλώνοντας το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στις δύο χώρες, μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, η Ρωσία σε λίγες εβδομάδες θα σταματήσει τις εισαγωγές φρούτων και λαχανικών από την Τουρκία, ενώ πρόσθεσε ότι τα μέτρα αυτά δεν έχουν στόχο του πολίτες της Τουρκίας, αλλά είναι μια απάντηση στην πισώπλατη μαχαιριά της τουρκικής κυβέρνησης στη Ρωσία.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ξεκαθάρισε μέσω του εκπροσώπου του ότι δε θέλει να δει τον Ερντογάν στο Παρίσι. «Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, δε σχεδιάζει να συναντήσει τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη σύνοδο κορυφής για το κλίμα που άρχισε σήμερα στο Παρίσι», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Καμία χώρα δεν πρέπει να μας ζητά να απολογηθούμε, διότι κάναμε το καθήκον μας», δήλωσε από την πλευρά του νωρίτερα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, μιλώντας σε δημοσιογράφους, προειδοποιώντας ότι τέτοια περιστατικά εξακολουθούν να αποτελούν απειλή, όσο η Ρωσία και ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός συνεχίζουν να βομβαρδίζουν χωριστά το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

«Κανένας Τούρκος πρωθυπουργός, κανένας πρόεδρος, καμία αρχή δε θα ζητήσει συγγνώμη…για το γεγονός ότι κάναμε το καθήκον μας», επεσήμανε ο κ. Νταβούτογλου. «Ελπίζουμε ότι η Ρωσία θα επανεξετάσει τις οικονομικές κυρώσεις, διότι είναι αντίθετες προς τα συμφέροντα και των δύο μας», πρόσθεσε.

«Είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε μέσω των διπλωματικών και των στρατιωτικών διαύλων με τη Ρωσία. Δεν έχουμε καμία πρόθεση για κλιμάκωση», είπε ακόμη ο ίδιος.Σχόλια