Ρώσος πιλότος: Δε λάβαμε καμία προειδοποίηση από τους Τούρκους – Πετούσαμε πάνω από συριακό έδαφος όταν χτυπηθήκαμε

Ρώσος πιλότος: Δε λάβαμε καμία προειδοποίηση από τους Τούρκους – Πετούσαμε πάνω από συριακό έδαφος όταν χτυπηθήκαμε

Αρνείται κατηγορηματικά ο Ρώσος πιλότος που διεσώθη ότι το μαχητικό Su-24 παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, αλλά και το ότι η τουρκική πλευρά προειδοποίησε πριν την κατάρριψή του, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1, ο πιλότος Κονσταντίν Μουράχτιν ισχυρίστηκε ότι το ρωσικό μαχητικό Su-24 δεν έλαβε καμία προειδοποίηση, είτε μέσω ασυρμάτου είτε με οπτικά σήματα, από τα τουρκικά F-16, πριν καταρριφθεί από τα πυρά τους.

Ο πιλότος αρνήθηκε κατηγορηματικά και πως το μαχητικό Su-24 παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, συμπληρώνοντας ότι το Σουχόι χτυπήθηκε ενώ πετούσε πάνω από συριακό έδαφος.

Σημειώνεται ότι η Άγκυρα, από την πλευρά της, εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δύο αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της το πρωί της Τρίτης, και ένα καταρρίφθηκε, αφού δεν υπάκουσε, μετά από 10 προειδοποιήσεις σε διάστημα πέντε λεπτών.

Μάλιστα, η τουρκική πλευρά υποστηρίζει ότι την ώρα της κατάρριψης δε γνώριζε ότι επρόκειτο για ρωσικό αεροσκάφος, αλλά έμαθε την προέλευση του μαχητικού από τις επίσημες ρωσικές ανακοινώσεις.Σχόλια