«Ρουκέτα» Σοφού για Κοντονή

«Ρουκέτα» Σοφού για Κοντονή

«Η ανάμειξη του κ. Κοντονή στη δικαστική υπόθεση της ερευνώμενης οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» είναι σαφώς αντίθετη προς τις Συνταγματικές Αρχές και προσβάλλει καταφανώς τη δικαστική εξουσία, η οποία μπορεί να κάνει το έργο της και χωρίς τη δική του ανάμειξη. Οι δηλώσεις του κ. Κοντονή δείχνουν φτηνή πολιτική εκμετάλλευση μιας υπόθεσης εκκρεμούς σε ανακριτική έρευνα. Δείχνουν επίσης παγερή αδιαφορία για μια δολοφονημένη επιστήμονα, αφού προφανώς ο κ. Κοντονής δεν ορρωδεί να κάνει ανενόχλητος τις πολιτικές δηλώσεις του χωρίς να εξετάζει τις επιπτώσεις αυτών στην οικογένεια της δολοφονημένης Θώμης. Απαιτώ από τον κ. Κοντονή να μείνει μακριά από τη δικαστική  υπόθεση, ο οποίος θα θυμάται ως Δικηγόρος Ζακύνθου, ότι οι παρεμβάσεις στη δικαστική εξουσία είναι ανεπίτρεπτες», δήλωσε πριν από λίγο στο ereportaz.gr ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης γυναίκας, Θέμης Σοφός.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, διαβίβασε στην πρόεδρο και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στοιχεία για την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα, μεταξύ των οποίων τη δικαστική απόφαση του 2013, του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, που ουσιαστικά δεχόταν την ύπαρξη των φημολογούμενων ομολόγων Σώρρα αξίας 600 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά και σχετικά δημοσιεύματα.

Μάλιστα, το υπουργείο Δικαιοσύνης, προχώρησε και σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία, η οποία νωρίτερα είχε καλέσει την κυβέρνηση να αφυπνιστεί απέναντι στη δράση του κ. Σώρρα.

«Η αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας ξεπερνά κάθε επίπεδο πολιτικής γελοιότητας καθώς για ένα φαινόμενο που γεννήθηκε και ανδρώθηκε επί των ημερών της, το φαινόμενο Σώρρα, εγκαλεί σήμερα την Κυβέρνηση», αναφερόταν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.Σχόλια