Ο Ρουβίκωνας κήρυξε τον πόλεμο στον Κ. Μητσοτάκη

Ο Ρουβίκωνας κήρυξε τον πόλεμο στον Κ. Μητσοτάκη

Λίγες μέρες μετά την αινιγματική φράση ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα για «έκπληξη» που ετοιμάζεται για τον ίδιο τον πρωθυπουργό, η αναρχική ομάδα απειλεί και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αφορμή η δήλωση του αρχηγού της Ν.Δ. σε πρόσφατη συνέντευξή του πως «θα τελειώσω με το άβατο των Εξαρχείων σε ένα μήνα».
Την παραπάνω φράση είχε πει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στη Real News πριν από μερικές εβδομάδες. Αργά το βράδυ του Σαββάτου (24.09.2016) στη σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου indymedia, ο Ρουβίκωνας ανέβασε κείμενο με το οποίο επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη για αυτή ακριβώς τη φράση και όχι μόνο. «Το ζήτημα δεν είναι πως θα έρθει, αλλά πως θα φύγει», αναφέρεται στο κείμενο του Ρουβίκωνα.
«(…) αφού μας απειλούν θα απαντήσουμε: Δεν αμφιβάλλουμε ότι το κράτος μπορεί με στρατιωτικούς όρους να σπάσει τις καταλήψεις, να φυλακίσει αναρχικούς, να βάλει μόνιμα και μαζικά δυνάμεις καταστολής στα Εξάρχεια. Πιθανόν να μπορεί να το κάνει και σε ένα μήνα. Αλλά θα πρέπει όλοι τους, δεξιά και αριστερά να έχουν υπόψη τους ότι κάτι τέτοιο έχει ήδη γίνει και μάλιστα αρκετές φορές. Η αφοσίωση, η αλληλεγγύη, η αδιαλλαξία των αναρχικών και πάνω από όλα το δίκαιο του αγώνα τους και το μικρό αλλά υπαρκτό ρίζωμά τους στο έδαφος της εκμεταλλευόμενης και καταπιεζόμενης κοινωνίας είναι αυτά που τους έδωσαν τη δύναμη να αντισταθούν, να επιβιώσουν και να αναπτύσσονται. Κι έτσι θα γίνει και την επόμενη φορά.

(…) Σε κάθε περίπτωση αν το κράτος, δεξιό ή αριστερό, θέλει να τσακίσει τον Ρουβίκωνα ας έρθει να το κάνει. Αν θέλει να τελειώσει τα Εξάρχεια ας έρθει να το κάνει (να δουλέψουν και με την ησυχία τους πια οι επενδυτές των ναρκωτικών). Αν θέλει να κλείσει στη φυλακή τους αναρχικούς, ας έρθει να το κάνει… Η εμπειρία του πρέπει να του έχει διδάξει ότι το ζήτημα δεν είναι πως θα έρθει, αλλά πως θα φύγει…».Σχόλια