«Ροζ» email δικαστή του ΣτΕ με παντρεμένη συνάδελφό του με φόντο τις τηλεοπτικές άδειες!

1611 4

Μία ανάσα πριν από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, φαίνεται πως το παιχνίδι της διαπλοκής καλά κρατεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας zougla.gr, εν ενεργεία δικαστές -που  διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στην έκβαση των κρίσιμων διασκέψεων- πρωταγωνιστούν σε «ροζ» σκάνδαλο!

Σύμφωνα με πληροφορίες και τα στοιχεία που προκύπτουν από τις καταγραφές υπηρεσιών του κράτους συγκεκριμένων λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails) τέλη του 2014 και που δημοσιεύει το zougla.gr, προκύπτει ότι υψηλόβαθμος δικαστής του Συμβουλίου της Επικρατείας διατηρούσε ερωτική σχέση με παντρεμένη (πρώην) υποψήφια (νυν) δικαστή την οποία βοήθησε παράνομα ώστε να πετύχει στις εξετάσεις της και να ανέλθει στο Σώμα.

Μέσα στο γενικότερο κλίμα οξύτητας και αντιπαράθεσης εντός των κόλπων της Δικαιοσύνης, όπου εξελίσσεται η κρίσιμη διάσκεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα κανάλια, πέφτει βαριά πλέον και η σκιά από το ροζ σκάνδαλο το οποίο αποκτά απρόβλεπτες διαστάσεις. Εικάζεται ότι οι πληροφορίες αυτές έχουν διαρρεύσει σε διάφορους πολιτικούς χώρους, αλλά και σε εκδότη, στην υπηρεσία του οποίου απασχολείται πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ. Ενόψει μάλιστα των αναμενόμενων αποφάσεων του ΣτΕ, οι πιέσεις που ασκούνται, στο μέλος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Αθήνας, εντείνονται.

Έτσι κι αλλιώς η υπόθεση της αδειοδότησης των καναλιών έχει ξεπεράσει τα όρια της νομιμότητας και από την κυβέρνηση και από τα παιχνίδια αντιπολιτευτικών κύκλων που φέρουν ούτως ή άλλως μεγάλο βάρος για την γκρίζα πραγματικότητα στο τηλεοπτικό τοπίο. Προφανώς η νομιμότητα περνά μέσα από ερωτικές περιπτύξεις, άνομες πράξεις, πολιτικά συμφέροντα και ίντριγκες.

Με τα καταγεγραμμένα ηλεκτρονικά μηνύματα των δύο πρωταγωνιστών (υψηλόβαθμου μέλους του ΣτΕ και νομικού που συμμετέχει στη διαδικασία των αδειών) φαίνεται ότι πέραν της ερωτικής σχέσης, που συνήψαν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός φέρεται να συνέδραμε στην προσπάθεια της συντρόφου του για την επαγγελματική της ανέλιξη.

Μεταξύ των μηνυμάτων, που κρατούσαν για ευνόητους λόγους, κρυφά από τους συζύγους τους, εκτός των τρυφερών στιγμών, παρασυρόμενοι από το πάθος τους, συζητούσαν επίσης για δικαστικά θέματα και συγκεκριμένους συναδέλφους τους.

Δείτε κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

Όπως φαίνεται από τα αποσπάσματα που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, αμφότεροι βρίσκονται εκτεθειμένοι, βορά στις ορέξεις πολιτικών και επιχειρηματικών κέντρων- παράκεντρων που φέρονται να ασκούν πιέσεις για το μείζον θέμα των αδειών.

Το δικαστικό «ροζ» σκάνδαλο ξεπερνά τη σφαίρα του κουτσομπολιού καθώς διαχέεται στα υψηλά κλιμάκια της Δικαιοσύνης προκαλώντας νέους τριγμούς και δημιουργώντας υπόνοιες για συναλλαγές κάτω από το τραπέζι σε διαγωνισμούς η αντικειμενικότητα των οποίων ουδέποτε μέχρι σήμερα είχε αμφισβητηθεί.

Το zougla.gr δεν αποκαλύπτει τα ονόματα των δύο πρωταγωνιστών της ιστορίας, τονίζοντας όμως ότι αυτό γίνεται με τη βεβαιότητα ότι θα κληθεί να δώσει λεπτομέρειες για τις επίμαχες συνομιλίες στη Δικαιοσύνη, η οποία θα χρειαστεί να παρέμβει για να ερευνήσει όχι το ηθικό αλλά το νόμιμο των πράξεων που αποκαλύπτονται, διαλύοντας κάθε σκιά στο ήδη βαρύ κλίμα των ημερών.

Ένωση Κεντρώων: «Προκύπτει μείζον ζήτημα εφόσον επαληθευτούν τα στοιχεία»

Πηγές προσκείμενες στον Βασίλη Λεβέντη και την Ένωση Κεντρώων, τόνισαν στο zougla.gr ότι αν τα στοιχεία επαληθευτούν, βεβαίως και «προκύπτει μείζον ζήτημα». «Αλλά θα πρέπει να βγουν όλα στο φως, διότι είναι μια πολύ ευαίσθητη διαδικασία. Αναμένουμε τις εξελίξεις τις οποίες και παρακολουθούμε στενά», σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζεται κανονικά η διάσκεψη στο ΣτΕ μετά από τηλεφώνημα βόμβας 

Τηλεοπτικός διαγωνισμός: Συνταγματικός η παράνομος;Join the Conversation

4 comments

 1. ΕΚΛΟΓΕΣ TV - Νικολόπουλος: Δεν επιτρέπεται ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ να είναι επίορκος ή εκβιαζόμενος (ηχητικό) Απάντηση

  […] Ως γνωστόν έχουν αποκαλυφθεί e-mails, σύμφωνα με τα οποία ο ανώτατος δικαστ… […]

 2. ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ » Νικολόπουλος: «Ο υπουργός και ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ να μιλήσουν για τον εκβιασμό!» (ηχητικό) Απάντηση

  […] Ως γνωστόν έχουν αποκαλυφθεί e-mails, σύμφωνα με τα οποία ο ανώτατος δικαστ… […]

 3. ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ » Βαριές σκιές πάνω από την συνεδρίαση του ΣτΕ Απάντηση

  […] Αιτία αυτή τη φορά για τις σκιές που επικρατούν και προκαλούν νέο σάλο στους κόλπους της Δικαιοσύνης, είναι η καθυστερημένη- ομολογουμένως- πειθαρχική έρευνα εις βάρος ανώτατου δικαστή, ο οποίος μετέχει στη Σύνθεση της Ολομέλειας στη συγκεκριμένη διάσκεψη και φέρεται -σύμφωνα με δημοσιεύματα- να είχε δείξει… «ενδιαφέρον» στο παρελθόν για σπουδάστρια της Εθνικής Σχολής Δικαστών δημιουργών… […]

 4. ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ » Οργισμένη ανακοίνωση δικαστικών ενώσεων: Κάποιοι προσπαθούν να εκβιάσουν το ΣτΕ! Απάντηση

  […] που εξετάζει το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών- προσωπική υποθεση του οποίου είδε το «φως» της δημοσιό…, ενώ ήδη ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει διατάξει έρευνα […]