Σ. Παπαδόπουλος στο eReportaz: Δεν θα δεχθούμε νέα μέτρα στα εργασιακά

Σ. Παπαδόπουλος στο eReportaz: Δεν θα δεχθούμε νέα μέτρα στα εργασιακά

Αισιόδοξος ως προς το αν θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση στις 5 Δεκεμβρίου – πράγμα που επιθυμεί διακαώς η κυβέρνηση – εμφανίζεται μέσα από την συνέντευξή του στο eReportaz.gr ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος. «Και οι δύο πλευρές θέλουν να περάσουμε στην ενάρετη φάση για την ελληνική οικονομία», σημειώνει χαρακτηριστικά. Όσον αφορά όμως τα εργασιακά ο κ. Παπαδόπουλος ξεκαθαρίζει πως «η κοινοβουλευτική ομάδα και τα Κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Κυβέρνηση, δεν πρόκειται να αποδεχθούν νέα σκληρά μέτρα στα εργασιακά ζητήματα». Σχολιάζοντας την δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Τρικάλων εκτιμά  ότι «εάν ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποιήσει όλο τον σχεδιασμό για τις ριζικές τομές και τις ώριμες μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο παράλληλο κυβερνητικό πρόγραμμα παραγωγικής – διοικητικής – αναπτυξιακής Ανασυγκρότησης, τότε θα αναστραφεί εντελώς η εικόνα του κυβερνητικού έργου». Για τα σενάρια των πρόωρων εκλογών απαντά κατηγορηματικά πως «εκλογές θα γίνουν το 2019».

Συνέντευξη στον Ρενάτο Λέκκα 

Θα κλείσει η αξιολόγηση; Βλέπετε να ολοκληρώνεται η 2η αξιολόγηση στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου;

Θα κλείσει. Και οι 2 πλευρές θέλουν να περάσουμε στην ενάρετη φάση για την ελληνική οικονομία.

Αν η λύση του χρέους έρθει με ένα επιπλέον – 4ο Μνημόνιο – τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση; 

Η βιώσιμη εξυπηρέτηση του τεράστιου χρέους της χώρας μας είναι από τα πιο κεντρικά ζητήματα για να υπάρξει η μετάβαση της Ελλάδας στην οριστική έξοδο από την καταστροφική ύφεση – την εσωτερική υποτίμηση – την απώλεια του ¼ του ΑΕΠ, στη μεγέθυνση κατά 2,7% μέσα στο 2017, σε πρωτογενές πλεόνασμα μεγαλύτερο του 1,75%, στη ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, σε ένα σταθερό και ξεκάθαρο επενδυτικό τοπίο, στη ταχύρυθμη – βιώσιμη – δίκαιη ανάπτυξη. Προφανώς το πέρασμα στη νέα ιστορική περίοδο της Ανασυγκρότησης της χώρας δεν μπορεί να γίνει με 4ο Μνημόνιο αλλά με την οριστική απεμπλοκή από την οικονομική επιτήρηση και τον βραχνά των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Φαίνεται ότι οι δανειστές επιμένουν σε σκληρά μέτρα όσον αφορά τα εργασιακά. Κ. Παπαδόπουλε, θεωρείτε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει πάλι σε έναν επώδυνο συμβιβασμό;

Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, τα Κομματικά μας Όργανα, η Κυβέρνηση, δεν πρόκειται να αποδεχθούν νέα σκληρά μέτρα στα εργασιακά ζητήματα.

Οι δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αναστρέψιμη η κατάσταση; Θεωρείτε ότι μπορεί να ανακάμψει πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ; Πως σχολιάζετε το γεγονός ότι στη ΝΔ μιλάνε για αυτοδυναμία;

Εκτιμώ ότι εάν υλοποιήσουμε όλο τον σχεδιασμό μας για τις ριζικές τομές και τις ώριμες μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο Παράλληλο κυβερνητικό Πρόγραμμα παραγωγικής – διοικητικής – αναπτυξιακής Ανασυγκρότησης, τότε θα αναστραφεί εντελώς η εικόνα για το κυβερνητικό μας έργο και θα αναλάβουμε και πάλι την ιδεολογική ηγεμονία της συνολικής Αναγέννησης μιας χώρας με τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα και χαρισματικό ανθρώπινο δυναμικό. Τότε η ΝΔ όχι μόνον δεν θα μπορεί να μιλά για αυτοδυναμία αλλά ούτε και για δημοσκοπική υπεροχή.

Θα ήθελα το σχόλιό σας για τη νέα «σκιώδη κυβέρνηση» της Ν∆

Καλή τύχη στους ευσεβείς πόθους και στο υπεύθυνο αντιπολιτευτικό έργο των νέων «υπουργών». Να γνωρίζουν όμως ότι οι νέες Εκλογές θα γίνουν το 2019.


Σχόλια