Σαερμπεεκ: Το προάστιο – «φωλιά» τζιχαντιστών

Σαερμπεεκ: Το προάστιο – «φωλιά» τζιχαντιστών

Μετά το Μόλενμπεκ και το Σάερμπεεκ αποτελεί περιοχή – «φωλιά» τζιχαντιστών στη βελγική πρωτεύουσα.

Το Σάερμπεεκ βρίσκεται στα βορειοανατολικά της βελγικής πρωτεύουσας και όπως προκύπτει εκεί φτιάχτηκαν οι βόμβες που χρησιμοποιήθηκαν στο «χτύπημα» στο Παρίσι, όπως αποκαλύφθηκε ένα μήνα μετά από την επίθεση της 13ης Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα. Εκεί μεγάλωσε και ο Ναγίμ Λαακραουί, που είναι ύποπτος για την κατασκευή αυτών των βομβών.

Η εν λόγω περιοχή έχει μπει στο «μάτι του κυκλώνα» από τις αστυνομικές αρχές μετά από το σημερινό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες. Η αστυνομία έκανε έφοδο σε κτίριο με διαμερίσματα στο Σάερμπεεκ λίγες ώρες μετά από τις επιθέσεις και βρήκε μία βόμβα με καρφιά, εκρηκτικά και μία μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Εκτιμάται ότι ο 24χρονος Λαακρουί εκπαιδεύτηκε στην κατασκευή βομβών στη Συρία, όπου ταξίδεψε το 2013 και επέστρεψε στην Ευρώπη το Σεπτέμβριο με το ψευδώνυμο Σουφιάν Καγιάλ. Στο Σάερμπεεκ έχει ταφεί και ο αδερφός του Αμπντεσλάμ, Μπραχίμ, ο οποίος ήταν ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας που «χτύπησαν» το Παρίσι. Η κηδεία του έγινε εκεί την προηγούμενη εβδομάδα.

 

Σχόλια